ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι Χωριάτικο
1 κουταλάκι αλάτι
1 φακελάκι (11 γρ.) ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι ζάχαρη
¾ φλ. ελαιόλαδο
½ φλ. σιήννο (σχίνο)
1 φλ. σταφιδάκια
1 ¾ φλ. νερό χλιαρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύετε. Προθέτετε τη μαγιά, τη ζάχαρη, ανακατεύετε και ρίχνετε το ελαιόλαδο. Ρυζιάζετε, δηλαδή τρίβετε με την παλάμη σας μέχρι να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα. Βάζετε λίγο – λίγο το χλιαρό νερό και ζυμώνετε. Προσθέτετε το σιήννο, τα σταφιδάκια και ζυμώνετε καλά να ενσωματωθούν με το ζυμάρι.
Σκεπάζετε το μπολ και αφήνετε στην άκρη να φουσκώσει για 1 ώρα. Παίρνετε λίγο ζυμάρι και ανοίγετε λεπτές στρογγυλές πίτες. Τις βάζετε σε ένα ταψί με αντικολλητική λαδόκολλα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 20-30 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος τους.
Σβήνετε το φούρνο και αφήνετε τις σιηνόπιτες μέσα. Ανάβετε το φούρνο στους 50°C και συνεχίζετε το ψήσιμο για 15-20 λεπτά από την κάθε πλευρά ή όση ώρα χρειάζεται για να γίνουν όσο τραγανές θέλετε.
Αντί σιήνο (σχίνο) μπορείτε να τις φτιάξετε με τρεμίθια (τριμίθια).
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!