Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Σε 24ωρη απεργία οι εκπαιδευτικοί

Σε 24ωρη απεργία οι εκπαιδευτικοί


Με την «κάλυψη» της ΑΔΕΔΥ στη ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος), θα πραγματοποιηθεί εν τέλει η 24ωρη απεργία των εκπαιδευτικών αύριο, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, η οποία είχε αρχικά κριθεί παράνομη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, έπειτα από την προσφυγή του υπουργείου Παιδείας. Μαζί με τους δασκάλους θα απεργήσουν και οι καθηγητές.

Συγκεκριμένα, αφότου κρίθηκε παράνομη η 24ωρη απεργία που είχε προκηρύξει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κήρυξε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για τις 23 Οκτωβρίου, για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΑΔΕΔΥ «καταγγέλλει την πρωτοφανή, στα συνδικαλιστικά και εκπαιδευτικά χρονικά, ενέργεια του Υπουργού Παιδείας να προσφύγει στα δικαστήρια, προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη η αυριανή 24ωρη απεργία της ΔΟΕ που έχει αιτήματα – μεταξύ των άλλων – τις αυξήσεις στους μισθούς, τις συγχωνεύσεις, τις προσλήψεις κτλ.».

«Επικαλούμενος τον Νόμο Χατζηδάκη (Ν. 4808/21) ο Υπουργός Παιδείας και η Κυβέρνηση ζητούν από το δικαστήριο την πλήρη κατάργηση του δικαιώματος των εκπαιδευτικών στην απεργία», σημειώνει και καταγγέλλει «ποινικοποίηση των αγώνων και αυταρχισμό της Κυβέρνησης».

Στην κατεπείγουσα αγωγή, το υπουργείο είχε ζητήσει να απαγορευτεί η επανάληψη της ίδιας απεργίας και στο μέλλον, αλλά και να απειληθεί με χρηματική ποινή 5.000 ευρώ η ΔΟΕ αν παραβιάσει την απόφαση που θα εκδοθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΔΟΕ, πριν ακόμα και από την «παρέμβαση» της ΑΔΕΔΥ, είχε διαμηνύσει ότι θα γίνει κανονικά η απεργία και καλούσε σε συγκέντρωση στα Προπύλαια Αθηνών στις 12:00.

«Αντί τα υπουργεία αυτά να λύσουν τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης, προβλήματα τα οποία η ΔΟΕ αναδεικνύει με την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση (πχ. αυξήσεις στους μισθούς, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κατάργηση της αντιεπιστημονικής αξιολόγησης, δικαιώματα στους αναπληρωτές) προσπαθεί να καταπνίξει κάθε φωνή αντίστασης και διεκδίκησης.

Οι εκπαιδευτικοί όπως είμαστε καθημερινά στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη μόρφωση των παιδιών (κάτι το οποίο επ’ ουδενί δεν ισχύει για το υπουργείο «Παιδείας») έτσι και τώρα θα υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στην απεργία, στην οργάνωση και διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας, στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προκαταβολικά λοιπόν, ενημερώνουμε προς πάσα κατεύθυνση: η απεργία μαζί με τις πάνω από 50 απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα στις 23 Οκτώβρη 2024, θα γίνει κανονικά! Ήδη υπάρχει αίτημα επαναπροκήρυξης από την ΑΔΕΔΥ», τόνιζε η ανακοίνωση της ΔΟΕ. «Η απόπειρα φίμωσης της φωνής των εκπαιδευτικών, των δασκάλων του λαού, δεν θα περάσει!».

Τα αιτήματα των δασκάλων και νηπιαγωγών

  • Η κυβέρνηση έχει καταντήσει τον εκπαιδευτικό «παρία». Και όλα αυτά σε μια εποχή που ο Πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ ανακοίνωσε πλεόνασμα (από τους φόρους μας) πάνω από 4,5 δις, ενώ οι μεγάλες επιχειρήσεις καταγράφουν το ένα ρεκόρ κερδών μετά το άλλο.
  • Μας προκαλούν οργή και αγανάκτηση οι κυβερνητικές εξαγγελίες για «αυξήσεις» 12€ καθαρά από την άνοιξη του 2025.
  • Αγωνιζόμαστε για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια.
  • Άμεσα να επιστραφεί ο 13ος -14ος μισθός και το μισθολογικό κλιμάκιο του 2016-17.
  • Να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλο τον κλάδο, που θα κατοχυρώνει κρίσιμα εργασιακά δικαιώματα. Να εξισωθούν τα δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
  • Άμεσα να κατοχυρωθεί 9μηνη άδεια ανατροφής για τις/τους αναπληρώτριες/τές. Να εξισωθεί το ωράριο των Νηπιαγωγών και των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα ολιγοθέσια με αυτό των υπόλοιπων εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και συνολικά να εξισωθεί το ωράριο της Πρωτοβάθμιας με αυτό της Δευτεροβάθμιας.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αθλητικά

Κατηφόρα για τη Βαλένθια και πλέον ο εφιάλτης του υποβιβασμού σκιάζει το «Μεστάγια». Οι «Νυχτερίδες» πάνε από το κακό στο χειρότερο και η εντός...

Τεχνολογία

Η Κρήτη δεν είναι απλώς ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός, αλλά αναδεικνύεται σε παγκόσμιο κόμβο τηλεπικοινωνιακών υποδομών, με το μέλλον να προδιαγράφεται ψηφιακά πιο λαμπρό...

Μαγαζίνο

Η κάμερα της εκπομπής «Το Πρωινό» συνάντησε τον Snik στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Ο γνωστός τράπερ ρωτήθηκε μεταξύ άλλων για τα αρνητικά σχόλια του...

Πολιτική

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος, με ανάρτησή του το πρωί της Τρίτης (22/10) αποκάλυψε πώς θα πρέπει να παραμείνει σε αφωνία για τις...