Connect with us

Hi, what are you looking for?

Οικονομία

Σε χαμηλό 7 εβδομάδων κατρακύλησε το αργό

Σε χαμηλό 7 εβδομάδων κατρακύλησε το αργό


Πτώση άνω του 3% κατέγραψαν την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό μάλιστα να κατρακυλά σε χαμηλό επτά εβδομάδων μετά την απρόσμενη αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων, και ενώ αυξάνονται οι ελπίδες για μια συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς που θα μπορούσε να αποσοβήσει τον κίνδυνο γενίκευσης της κρίσης στη Μέση Ανατολή.

Ο Οργανισμός Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τα αμερικανικά αποθέματα αυξήθηκα απρόσμενα την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 26 Απριλίου κατά 7,3 εκατομμύρια βαρέλια. Οι αναλυτές σε σχετική έρευνα του Reuters προέβλεπαν μείωση των αποθεμάτων κατά 1,1 εκατ. βαρέλια, ενώ μικρότερη αύξηση ανακοίνωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου, κατά 4,9 εκατ. βαρέλια.

Η ισχυρή αυτή αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων περιορίζει τις ανησυχίες για ενδεχόμενα προβλήματα στον ενεργειακό εφοδιασμό από μια πιθανή νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, ενδεχόμενο όμως που και αυτό απομακρύνεται, ασκώντας περαιτέρω πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου.

Η πρόσφατη πρωτοβουλία των ΗΠΑ και της Αιγύπτου για εξομάλυνση της κρίσης στην περιοχή, έχει καλλιεργήσει εύλογες προσδοκίες για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, ωστόσο δεν έχει αποσοβήσει εντελώς τον κίνδυνο νέας κλιμάκωσης της έντασης καθώς ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επιμένει να προχωρήσει στην υπεσχεμένη από καιρό επίθεση στην πόλη της Ράφα, στη Λωρίδα της Γάζας, παρά τις διεθνείς πιέσεις να επιδείξει αυτοσυγκράτηση.

Σε αυτό το περιβάλλον, το συμβόλαιο παράδοσης τον επόμενο μήνα του αμερικανικού αργού κατέγραψε σήμερα πτώση 2,93 δολαρίων ή 3,6% και έκλεισε στα 79 δολάρια το βαρέλι.

Αντίστοιχες απώλειες σημείωσε και το συμβόλαιο παράδοσης Ιουλίου του πετρελαίου Brent, έκλεισε 2,89 δολάρια ή 3,4% χαμηλότερα, στα 83,44 δολάρια το βαρέλι. 

Σημειώνεται ότι είναι το χαμηλότερο κλείσιμο και για τα δύο συμβόλαια από τις 12 Μαρτίου, που σημαίνει ότι αμφότερα έχουν εισέλθει σε τεχνικά υπερπουλημένη περιοχή για πρώτη φορά μετά τον Δεκέμβριο του 2023.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς κ. Πέτρος Φιλίππου άφησε τους πάντες άφωνους! Αφού κατηγόρησε για εθνικισμό, όσους αποκαλούν τα Σκόπια,...

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Η Ελληνική Αστυνομία κάτι ό,τι περνάει από το χέρι της για να κάνει τους δρόμους όσο ασφαλέστερους γίνεται. Για τον σκοπό...

Πολιτική

Η μεταρρύθμιση του νόμου περί επιτήρησης ξένων πληροφοριών δείχνει τον δρόμο για ένα ανησυχητικό μέλλον όπου το κράτος έχει απεριόριστη εξουσία να κατασκοπεύει την...

Μαγαζίνο

MEDIA 15 Μαΐου 2024 – 22:41 Τεράστιο φαβορί για μονομάχος και 4ος υποψήφιος προς αποχώρηση στο αποψινό επεισόδιο του Survivor. Survivor spoiler αποχώρηση 15-5...