Τα παιδιά μπορούν να αρχίσουν να τρώνε μελάτο αυγό με ασφάλεια συνήθως γύρω στα 5 έτη. Αυτό συνδέεται με τον κίνδυνο της σαλμονέλας, μιας βακτηριακής λοίμωξης που μπορεί να προέλθει από κατανάλωση ωμού ή ανεπαρκώς μαγειρεμένου αυγού.
Συγκεκριμένα, για παιδιά κάτω των 5 ετών, συνιστάται να τρώνε αυγά που είναι καλά μαγειρεμένα, δηλαδή με τον κρόκο και το ασπράδι πλήρως στερεοποιημένα.
Αφού το παιδί φτάσει στην ηλικία των 5 ετών, το ανοσοποιητικό του σύστημα έχει αναπτυχθεί περισσότερο και θεωρείται πιο ασφαλές να καταναλώνει αυγά με ελαφρώς μελάτο κρόκο, εφόσον είναι από αυγά που έχουν ελεγχθεί και θεωρούνται ασφαλή (π.χ., πιστοποιημένα βιολογικά αυγά ή αυγά με σήμανση ότι είναι απαλλαγμένα από σαλμονέλα).
Αν χρησιμοποιούνται πιστοποιημένα αυγά και τηρούνται οι βασικοί κανόνες υγιεινής, η πιθανότητα μόλυνσης είναι πολύ μικρή.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!