Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ελλάδα

Σε επιφυλακή η φρεγάτα «Έλλη» για εκκένωση Ελλήνων από το Λίβανο

Σε επιφυλακή η φρεγάτα «Έλλη» για εκκένωση Ελλήνων από το Λίβανο


ΗΠΑ, Mεγάλη Βρετανία και Ελλάδα, τις τελευταίες ώρες ζητούν με επιμονή από τους πολίτες τους, που βρίσκονται στον Λίβανο, να αποχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό. Αυτό συμβαίνει την ώρα πληθαίνουν οι ενδείξεις πως το Ισραήλ είναι έτοιμο να εισβάλλει στη χώρα αυτή, ακόμη και τις επόμενες ώρες. Την ίδια στιγμή η Βρετανία ενισχύει για παν ενδεχόμενον τις δυνάμεις της στην Κύπρο.

H Ελλάδα είναι έτοιμη να συνδράμει σε πιθανές επιχειρήσεις εκκένωσης ξένων πολιτών από τον Λίβανο, καθώς αυξάνονται τα πλήγματα του Ισραήλ ενάντια στην Χεζμπολάχ. Η φρεγάτα «ΕΛΛΗ» βρίσκεται σε ετοιμότητα να προσεγγίσει την περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φρεγάτα «ΕΛΛΗ» βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο της συμμετοχής της στη Ναυτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στο Λίβανο (UNIFIL MTF). Μαζί με άλλα συμμαχικά πλοία, είναι σε επιφυλακή να πλησιάσει τον Λίβανο για να εκκενώσει αμάχους, όσο η πιθανότητα χερσαίας εισβολής του ισραηλινού στρατού αυξάνεται.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση για την πλήρη αποφυγή επισκέψεων στον Λίβανο, υπό τις παρούσες συνθήκες καθώς και για την ανάγκη άμεσης αναχώρησης των Ελλήνων που βρίσκονται εκεί ως επισκέπτες.

H ναυτική δύναμη της UNIFIL, στην οποία συμμετέχουν Ελλάδα και Τουρκία, που αναπτύχθηκε τον Οκτώβριο του 2006, υποστηρίζει το ΠΝ του Λιβάνου στην παρακολούθηση των χωρικών του υδάτων, στην ασφάλεια της ακτογραμμής και στην αποτροπή της εισόδου όπλων ή σχετικού υλικού δια θαλάσσης στον Λίβανο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη ναυτική δύναμη της UNIFIL συμμετέχουν ναυτικές μονάδες από το Μπαγκλαντές (1 πλοίο), τη Γερμανία (1 πλοίο), την Ελλάδα (1 πλοίο), την Ινδονησία (1 πλοίο και 1 ελικόπτερο) και την Τουρκία (1 πλοίο).

Συνάντηση Γεραπετρίτη με τον ΥΠΕΞ του Λιβάνου

Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης είχε χθες συνάντηση στη Νέα Υόρκη με τον υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου, Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ εξέφρασε τη βαθειά ανησυχία του για την όξυνση της κρίσης στη Μέση Ανατολή και τον κίνδυνο περαιτέρω επέκτασής της, αναφέροντας ότι είναι απολύτως αναγκαίο να σταματήσει ο φαύλος κύκλος βίας και αντιπαράθεσης.

 



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αθλητικά

Η «Δίκη  ΣΚΑΪ» αποκάλυψε ότι ο 9ος Τακτικός Ανακριτής Αθηνών Παναγιώτης Τζιούβας διερευνά το κακουργηματικό αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου...

Αθλητικά

«Σημειωμένο» σε τρεις αγώνες ήταν το όνομα του Παναθηναϊκού στο τελευταίο «πακέτο» αποφάσεων της Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA, μαζί με δεκάδες άλλες υποθέσεις καλοκαιρινών...

Αθλητικά

Πέντε 24ωρα μετά τα δύο γκολ που πέτυχε εις βάρος της Χετάφε (2-1), ο Τζιοβάνι Λο Σέλσο, σκόραρε ξανά το βράδυ της Δευτέρας στο...

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Τα σύγχρονα οχήματα είναι εξοπλισμένα με κάμερες, μικρόφωνα και άλλους αισθητήρες υψηλής τεχνολογίας που τα καθιστούν πιο έξυπνα από ποτέ. Μπορούν...