Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σεφταλιές με κρεμμύδια και κύμινο

Σεφταλιές με κρεμμύδια και κύμινο


Αν σας αρέσουν οι κυπριακές σεφταλιές, τότε θα πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε αυτή τη συνταγή που τις ψήνει στον φούρνο και τις σερβίρει μαζί με ψητά κρεμμύδια και το ιδιαίτερο άρωμα του κύμινου.

Σεφταλιές: Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά με το αυγό, το κρεμμύδι και όλα τα μπαχαρικά και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε πολύ καλά. Έπειτα τρίβουμε σε ένα μπλέντερ το ψωμί και το προσθέτουμε στον κιμά μαζί με το κρύο νερό και λίγο ξίδι. Ανακατεύουμε το μείγμα για 2΄-3΄. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1,5 ώρα.

Στο μεταξύ, βάζουμε τις μπόλιες σε κρύο νερό με ξίδι για 1,5 ώρα. Σουρώνουμε τις μπόλιες και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια 12×12 εκ. Πλάθουμε μακρόστενα δάχτυλα με τον κιμά και τα τυλίγουμε με τις μπόλιες.

Κρεμμύδια: Σε μία λαδόκολλα βάζουμε τα κρεμμύδια με τη φλούδα τους, τυλίγουμε και με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε πολύ κοντά στη φωτιά (σε κάρβουνα) για 1 ώρα (ή σε προθερμασμένο φούρνο για τον ίδιο χρόνο). Έπειτα ανοίγουμε και τα κόβουμε στη μέση προσθέτοντας κύμινο, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε με το κρέας.

Ψήνουμε τις σεφταλιές σε προθερμασμένο φούρνο στη ρύθμιση αέρα – αντιστάσεις στους 170οC για 45΄ και από τις δύο πλευρές. Τις τοποθετούμε αρχικά με το κλείσιμο της μπόλιας προς τα κάτω. Κατόπιν τις περνάμε από καυτό σχαροτήγανο για 1΄-2΄ να πάρουν χρώμα.

Σερβίρουμε αμέσως με τα κρεμμύδια.

Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Σεφταλιές: Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά με το αυγό, το κρεμμύδι και όλα τα μπαχαρικά και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε πολύ καλά. Έπειτα τρίβουμε σε ένα μπλέντερ το ψωμί και το προσθέτουμε στον κιμά μαζί με το κρύο νερό και λίγο ξίδι. Ανακατεύουμε το μείγμα για 2΄-3΄. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1,5 ώρα.

Βήμα 2

Στο μεταξύ, βάζουμε τις μπόλιες σε κρύο νερό με ξίδι για 1,5 ώρα. Σουρώνουμε τις μπόλιες και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια 12×12 εκ. Πλάθουμε μακρόστενα δάχτυλα με τον κιμά και τα τυλίγουμε με τις μπόλιες.

Βήμα 3

Κρεμμύδια: Σε μία λαδόκολλα βάζουμε τα κρεμμύδια με τη φλούδα τους, τυλίγουμε και με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε πολύ κοντά στη φωτιά (σε κάρβουνα) για 1 ώρα (ή σε προθερμασμένο φούρνο για τον ίδιο χρόνο). Έπειτα ανοίγουμε και τα κόβουμε στη μέση προσθέτοντας κύμινο, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε με το κρέας.

Βήμα 4

Ψήνουμε τις σεφταλιές σε προθερμασμένο φούρνο στη ρύθμιση αέρα – αντιστάσεις στους 170οC για 45΄ και από τις δύο πλευρές. Τις τοποθετούμε αρχικά με το κλείσιμο της μπόλιας προς τα κάτω. Κατόπιν τις περνάμε από καυτό σχαροτήγανο για 1΄-2΄ να πάρουν χρώμα.

Βήμα 5

Σερβίρουμε αμέσως με τα κρεμμύδια.

Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφία: Studio LM

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επιμέλεια: Δημήτρης Διατσίδης   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Η Yamaha Μοτοδυναμική συγχαίρει τους Αθλητές Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο και Αλέξανδρο Παπαγεωργίου για τα Πρωταθλήματα που κατέκτησαν στους αγώνες...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αλήθεια είναι πως η DS Automobiles προωθεί το ηλεκτρικό της μέλλον, με πάνω από 50 μονάδες προπαραγωγής του επερχόμενου μοντέλου της να βγαίνουν στους γαλλικούς δρόμους για ολοκλήρωση...

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Λίγο πριν από τη μεγάλη πρεμιέρα της τρίτης σεζόν του Maestro στο Mega, παίρνουμε μια γεύση από τα γυρίσματα της σειράς. Διαβάστε περισσότερα στο govastiletto.gr ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ...

ΕΛΛΑΔΑ

Θερμοκρασίες ρεκόρ καταγράφηκαν το φετινό καλοκαίρι στις ελληνικές θάλασσες καθιστώντας το, το πιο ζεστό σε βάθος σαρακονταετίας σύμφωνα με μελέτη ερευνητών τριών πανεπιστημίων της...