Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ελλάδα

Σεισμός – Χαλκιδική: Τι είπε ο Λέκκας για τις πολλαπλές δονήσεις

Σεισμός – Χαλκιδική: Τι είπε ο Λέκκας για τις πολλαπλές δονήσεις


Τη σεισμική ακολουθία στην Χαλκιδική, όπου χθες σημειώθηκαν πολλαπλές δονήσεις με τις μεγαλύτερες να φτάνουν τα 4,6 και 4,1 Ρίχτερ, παρακολουθούν οι σεισμολόγοι, καθώς όπως είπε ο Ευθύμης Λέκκας, γνωρίζουν πρώτη φορά το ρήγμα που ενεργοποιήθηκε πριν από περίπου δύο μήνες.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και Καθηγητής Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, έδωσε διευκρινίσεις για το θέμα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Το Άγιο Όρος έχει μοναστήρια που έχουν αντέξει χρόνια και πιστεύουμε πως δε θα υπάρχει πρόβλημα»

«Εδώ και περίπου δύο μήνες ξεκίνησε η σεισμική δραστηριότατα που συνεχίστηκε με μικρούς σεισμούς. Πριν 20 μέρες είχαμε έξαρση της σεισμικότητας στην περιοχή και για να είμαστε προετοιμασμένοι κάναμε περιφερειακό συντονιστικό πρόγραμμα στον Πολύγυρο. Στην πιο ακραία περίπτωση θα έχουμε ένα σεισμό 6 Ρίχτερ» είπε και συνέχισε:

«Αναλύοντας τα επιστημονικά δεδομένα, βλέπουμε πως πρώτη φορά γνωρίζουμε αυτό το ρήγμα που ενεργοποιήθηκε πριν από 2 μήνες. Με βάση τα δεδομένα είδαμε πως το μέγεθος μπορεί σε ακραία περίπτωση να φτάσει τα 5,5 και 6 Ρίχτερ. Γι’ αυτό φτιάξαμε και το συντονιστικό. Θεωρώ πως τα πράγματα ελέγχονται και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Το Άγιο Όρος έχει μοναστήρια που έχουν αντέξει χρόνια και πιστεύουμε πως δε θα υπάρχει πρόβλημα. Το σύνολο του Αγίου Όρους είναι ανθεκτικό».

Για το φαράγγι της Σαμαριάς

Ο κ. Λέκκας αναφέρθηκε και στο Φαράγγι της Σαμαριάς όπου προ ολίγων ημερών μία τουρίστρια έχασε τη ζωή της όταν κομμάτι βράχου τη χτύπησε.

«Είναι ένα γεγονός που συνδυάστηκε και με την έντονη βροχόπτωση και παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα. Αυτά τα φαινόμενα είναι φυσικά φαινόμενα, και από αυτά προέκυψε το φαράγγι. Μπορούμε να κάνουμε κάποιες παραβάσεις σε κάποια σημεία και να δώσουμε οδηγίες έτσι ώστε να μειώσουνε τη επικινδυνότητα».

Δείτε όσα είπε στο MEGA



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

Του Π. Χαλάτση Αύριο Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, στις 15.00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) ξεκινάει ο 18ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1, στη Σιγκαπούρη....

Αθλητικά

O Άκης Μάντζιος κατάφερε να εξουδετερώσει τα ατού του Ολυμπιακού και οδήγησε τον Άρη σε μία σπουδαία νίκη με 2-1 σκορ επί των Πειραιωτών...

Αυτοκίνητο

του Νεκτάριου Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Βρεθήκαμε αποκλειστικά για την Ελλάδα, στην παρουσίαση που έκανε η Aprilia, με επικεφαλής τον πρεσβευτή της μάρκας Max...

Αθλητικά

Ο Ματίας Αλμέιδα σε δηλώσεις στην Cosmote TV εν όψει του αγώνα της ΑΕΚ με την Athens Kallithea αναφέρθηκε στην απόκτηση του Άντονι Μαρσιάλ...