Από τον Παντελή Δημοσθένους
ΥΛΙΚΑ
100 γρ. τόνος σε μικρούς κύβους
20 γρ. αγγούρι σε σχήμα παπαρδέλας
20 γρ. κρεμμύδι σε πολύ λεπτές λωρίδες
10 μικρά φύλλα κόλιανδρο
1 γρ. νιφάδες αλατιού
3 rasberries κομμένα στη μέση
Μισή κουταλιά πιαπεριά Aji limo σε μικρά κομματάκια
1 κουταλιά τραγανό κινόα
20 γρ. μικροί κύβοι αβοκάντο
1 Nori κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες
Για τη σάλτσα:
100 ml φρέσκο χυμό λάιμ
¼ κουταλιάς πουρέ από πιπεριά Aji panca
30 ml χυμός ταμάρινδου
20 ml μέλι
15 ml Soy sauce
5 ml σησαμέλαιο
1-2 παγάκια
20 ml μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μπασίνα ανακατεύετε καλά τον χυμό λάιμ, με το πουρέ από τις πιπεριές, τον χυμό ταμάρινδου, το μέλι, το soya sauce, το σησαμέλαιο και τα παγάκια. Το βάζετε σε ένα καθαρό δοχείο και ακολούθως το τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Κόβετε τα υπόλοιπα υλικά και τα τοποθετείτε σε διαφορετικά δοχεία.
Σε μια μπασίνα, βάζετε τον τόνο, την πιπεριά, το αλάτι και χύνετε μέσα τη σάλτσα.
Ανακατεύετε καλά και βάζετε το μίγμα στη μέση ενός πιάτου. Γαρνίρετε με τα υπόλοιπα υλικά, όπως στη φωτογραφία.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!