Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Σας περίσσεψε κοτόπουλο; 8 νόστιμες συνταγές για να το αξιοποιήσετε

Σας περίσσεψε κοτόπουλο; 8 νόστιμες συνταγές για να το αξιοποιήσετε


Κομμένο σε κύβους ή σε φέτες, αλλά και ψιλοκομμένο, το κοτόπουλο αποτελεί ένα εξαιρετικό συστατικό για πολλές συνταγές, αφού είναι ένα εύκολο και οικονομικό προϊόν. Αν σας έχει περισσέψει από την προηγούμενη μέρα, μην ανησυχείτε, αφού μπορείτε να το ξαναχρησιμοποιήσετε, δοκιμάζοντας κάποια από τις συνταγές που ακολουθούν.

Σε ζυμαρικά

Μία εύκολη και νόστιμη λύση είναι να κόψετε σε κομματάκια το κοτόπουλο και να το συνδυάσετε με ζυμαρικά. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι ότι, επειδή το κοτόπουλο είναι ήδη καλά μαγειρεμένο, θα πρέπει να το προσθέσετε στην οποιαδήποτε σάλτσα, όταν αυτή είναι έτοιμη και έχει δέσει, αφού σε διαφορετική περίπτωση η πρωτεΐνη θα στεγνώσει. Μόλις η σάλτσα σας είναι έτοιμη, φτιάχνετε τα ζυμαρικά και σερβίρετε.

Ζυμαρικά με μπουκίτσες κοτόπουλου και λουκάνικο Τρικάλων
Ένα πιάτο ζυμαρικών αξεπέραστης νοστιμιάς με τα όλα του: με την ντοματένια σάλτσα του, με το κοτόπουλο και το λουκάνικο από τα Τρίκαλα.

Πέννες με κοτόπουλο, μπρόκολο και σπανάκι
Ένα νόστιμο πιάτο, στο οποίο πρωταγωνιστεί η κρέμα γάλακτος. Παρόμοιες εκδοχές βρίσκουμε αρκετά συχνά σε take away, ωστόσο η σπιτική εκδοχή έχει άλλη χάρη.

Πέννες με κοτόπουλο, ρόδι και κρεμώδη σάλτσα
Αν δεν είστε λάτρης του μπρόκολου δοκιμάστε μία διαφορετική εκδοχή του πιάτου, η οποία συνδυάζει τις πέννες με το κοτόπουλο και μία κρεμώδη σάλτσα.  Το πιάτο δεν αφήνει κανένα ασυγκίνητο και για να δώσετε χρώμα και γεύση στα ζυμαρικά σας προσθέστε σπόρους ροδιού.

Σε street food και σαλάτες

Burger, club sandwich ή σαλάτες, ό,τι και αν διαλέξετε να φτιάξετε θα φάτε και την επόμενη μέρα νόστιμα και εύκολα.

Κλαμπ σάντουιτς με κοτόπουλο
Μία άλλη λύση για το περισσευούμενο κοτόπουλο είναι ένα νόστιμο σπιτικό κλαμπ σάντουιτς. Σε αυτήν την εκδοχή προσθέτουμε και αβοκάντο για ακόμη πιο απολαυστικό αποτέλεσμα.

Η χωριάτικη αλλιώς: με κοτόπουλο και ζυμαρικά
Η χωριάτικη σαλάτα παντρεύεται με το κοτόπουλο και τα ζυμαρικά, σερβίρεται δροσερή και ξετρελαίνει με τη γεύση της. Γίνεται ακόμη πιο νόστιμη με τη χωριάτικη που μας περίσσεψε επειδή θα έχουν δέσει τα αρώματά της καλύτερα!

Burger σαν κοτοσαλάτα
Μία πιο ελαφριά εκδοχή, η οποία περιέχει μία ανάλαφρη κοτοσαλάτα σερβιρισμένη μέσα στο αφράτο ψωμάκι του burger.

Σαλάτα με αβοκάντο και κοτόπουλο σε αραβική πίτα
Μια πρόταση για ελαφρύ γεύμα. Η σάλτσα μουστάρδας της δίνει μια ωραία γευστική νότα.

Σαλάτα φατούς με κοτόπουλο
Αυτή η σαλάτα είναι νόστιμη, διάσημη και έχει καταγωγή από τον Λίβανο. Αν της προσθέσετε κοτόπουλο μπορεί να γίνει και κανονικό γεύμα.

Το άρθρο της εβδομάδας


Beef,Burger,Is,A,Type,Of,Sandwich,Dish,That,Is

ΕΞΟΔΟΣ

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Οικονομία

Την τελευταία θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση καταλαμβάνει η χώρα μας ως προς την οικονομική ελευθερία, παρά την οριακή άνοδο 2 θέσεων που σημείωσε φέτος,...

Οικονομία

Λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης που διολισθαίνει η ευρωπαϊκή αεροδιαστημική βιομηχανία, η Airbus, ανακοίνωσε χθες τα σχέδιά της να περικόψει έως και 2.500 θέσεις...

Οικονομία

Περισσότερος από τον μισό ηλεκτρισμό στον πλανήτη θα προέρχεται από πηγές χαμηλού άνθρακα μέχρι το τέλος της δεκαετίας, όμως ο κόσμος βρίσκεται ακόμα «μακριά...

Οικονομία

Στη δεύτερη συνεχόμενη μείωση των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης (ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας), μετά από αυτή του Σεπτεμβρίου, προχώρησε σήμερα, Πέμπτη...