Η Λωξάνδρα Μαής εμπλουτίζει τη βινεγκρέτ της με μαϊντανό και δίνει μια έξτρα εορταστική νότα, όπως και στο στόλισμα της πιατέλας με τα δημοφιλή ροζ ραπανάκια της Πόλης. Ο στολισμός βέβαια είναι προαιρετικός, αλλά υπέροχος.
Υλικά
Μερίδες: 6
- 250 γρ. μαυρομάτικα ή λευκά μικρά φασόλια, βανίλιες
- 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε φέτες
- 1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Για τη βινεγκρέτ
- 100 ml ελαιόλαδο
- 30 ml ξίδι
- 10 ml λεμονοχυμός
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη σαλάτα πιγιάζι με μαϊντανόσαλτσα, ξεκινάμε ρίχνοντας σε μια κατσαρόλα τα φασόλια και μπόλικο νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε πιατέλα ή σε μπολ σερβιρίσματος.
- Στον πολυκόφτη που διαθέτουμε ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ και τη μισή ποσότητα μαϊντανού και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια πράσινη σάλτσα. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα φασόλια και ανακατεύουμε απαλά.
- Βάζουμε το κρεμμύδι σε ένα μπολ, το αλατίζουμε και το τρίβουμε ανάμεσα στις παλάμες μας να μαραθεί.
- Το ξεπλένουμε σε σουρωτήρι, το στραγγίζουμε καλά και το τακτοποιούμε πάνω στα φασόλια.
- Στολίζουμε και με τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Πηγή: Γαστρονόμος
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!
In this article: