Δε νομίζω να υπάρχει κάποιος που να μην του αρέσουν τα ντολμαδάκια, αλλά δεν έχω ακούσει και πολλούς να τους αρέσει το ατελείωτο τύλιγμα. Οπότε κι εμείς φτιάξαμε αυτήν την συνταγάρα, ντολμαδάκια σαλάτα, με σπυρωτό ρυζάκι Μπόνετ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (δε μπεστ), ψιλοκομμένα αμπελόφυλλα, μυρωδικά και λαχανικά για να σε δροσίζει όλο το καλοκαίρι χωρίς να σου βγει η ψυχή στο τύλιγμα.
Δες ολόκληρη την συνταγή βήμα-βήμα σε video στο Instagram, φτιάξε τη δική σου σαλάτα ντολμαδάκια, ανέβασε τη δημιουργία σου σε Instagram story και κάνε mention @madamegingercom για να τη θαυμάσουμε και εμείς!
Super Tip
Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ φέρνει στο πιάτο σου όλες τις διατροφικές αξίες της γης της Μακεδονίας σε μία μεγάλη ποικιλία ρυζιών που καλλιεργούνται στη Βόρειο Ελλάδα. Το ρύζι Μπόνετ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ είναι ιδανικό για συνταγές που θέλεις το ρύζι να παραμένει σπυρωτό όπως αυτή η ρυζοσαλάτα σαν ντολμαδάκια.
Συνταγή
Σαλάτα ντολμαδάκια για σένα που δεν θέλεις να τυλίγεις
- Μερίδες: 6-7
- Χρόνος προετοιμασίας: 10-15 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος: 15-20 λεπτά
- Φυλάσσουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 1-2 μέρες.
Υλικά
-
200 γρ. Ρύζι Μπόνετ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ - 400 ml νερό
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 ξερο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 10 αμπελόφυλλα σε άλμη
- ¼ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- ¼ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
- ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμενο
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 μικρό κολοκυθάκι, ψιλοκομμένο
- 1 αγγούρι, ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά σερβιρίσματος:
- 200 γρ. φυτικό γιαούρτι σόγιας, χωρίς ζάχαρη
- 3 κ.σ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο σε ελαιόλαδο
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↓
@madamegingercom Σήμερα σου φτιάχνω αυτήν την συνταγάρα, ντολμαδάκια σαλάτα, για να σε δροσίζει όλο το καλοκαίρι χωρίς να σου βγει η ψυχή στο τύλιγμα. Υλικά 200 γρ. Ρύζι Μπόνετ Ομοσπονδία 400 ml νερό 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 ξερο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 10 αμπελόφυλλα σε άλμη ¼ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο ¼ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμενο χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι 1 μικρό κολοκυθάκι, ψιλοκομμένο 1 αγγούρι, ψιλοκομμένο ελαιόλαδο αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι Υλικά σερβιρίσματος 200 γρ. φυτικό γιαούρτι σόγιας, χωρίς ζάχαρη 3 κ.σ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο σε ελαιόλαδο αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι Δες την αναλυτική συνταγή στο madameginger.com — 📸: @nefelee #AD MADmMadameGingerComWCookWithGingerMFoodMeHardo#ComfortFood foodkgreekrecipeskfood #fyp #foryou #greektiktok
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↑
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1)Ετοιμάζουμε το ρύζι. Βάζουμε σε μία μεσαία κατσαρόλα 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το Ρύζι Μπόνετ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά,προσθέτουμε το νερό και αλατίζουμε. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε με το καπάκι και αφήνουμε να βράσει για 14-15 λεπτά μέχρι να απορροφήσει ολο το νερό και να βράσει στο σημείο που θέλουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά, καλύπτουμε με πετσέτα και το καπάκι και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
2)Ρίχνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, ξερά και φρέσκα, για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρούμε το κοτσάνι από τα αμπελόφυλλα, τα ψιλοκοβουμε και τα μεταφέρουμε στο τηγάνι μαζί με το βρασμένο Ρύζι Μπόνετ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
3)Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
4)Προσθέτουμε το αγγούρι και το κολοκυθάκι και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε την σαλάτα σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα από το ψυγείο με λίγες κουταλιές φυτικό γιαούρτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ξύσμα λεμονιού και καβουρδισμένο κουκουνάρι.
Αυτό το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Στο Madame Ginger, προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούμε και οι ίδιοι στην κουζίνα μας και βάζουμε στο τραπέζι μας, brands τα οποία ταιριάζουν στην φιλοσοφία μας και εστιατόρια στα οποία θα μας δείτε να τρώμε συχνά.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!