Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Σαλάτα με ψητές πατάτες

Σαλάτα με ψητές πατάτες


Μου αρέσουν πολύ οι κλασικές πατατοσαλάτες, είτε με ελαιόλαδο είτε με μαγιονέζα, αλλά τώρα τελευταία τις έχω βαρεθεί. Όταν πέρασε στο timeline μου στο TIkTok αυτή η σαλάτα με τις ψητές πατάτες την λιγουρεύτηκα, αποφάσισα να την φτιάξω και άξιζε 100% οπότε αποφάσισα να την μοιραστώ και μαζί σας στην στήλη μας”ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΒΑΡΕΤΕΣ ΣΑΛΑΤΕΣ”. Οι πατάτες ψήνονται στον φούρνο αφού πρώτα βράσουν, με μία τρομερή μαρινάδα με βάση τον πάνγλυκο τοματοπολτό ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και στη συνέχεια ανακατεύονται με δροσερά και τραγανά λαχανικά και ένα απλό dressing. Τρώγεται για side σαλάτα αλλά να σου πω την αλήθεια εγώ την έφαγα για κυρίως και δεν μου έλειψε τίποτα!

Δες ολόκληρη την συνταγή βήμα-βήμα σε video στο Tik Tok , φτιάξε την πατατοσαλάτα και κάνε μας follow για περισσότερες συνταγές.

Super Tip

Super Tip

τοματοπολτός διπλής συμπύκνωσης ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ παράγεται από γλυκιές, κατακόκκινες ντομάτες, εξασφαλίζοντας έτσι τη μεστή, πλούσια γεύση και το άρωμα της ντομάτας στις συνταγές μας.

Η πρακτική συσκευασία των 70 γρ. είναι ιδανική για τα μαγειρέματα μας, γιατί περιέχει την ποσότητα που συνήθως χρησιμοποιούμε. Μπορούμε λοιπόν να χρησιμοποιήσουμε όλο το προϊόν κι έπειτα να ανακυκλώσουμε τη συσκευασία.

Συνταγή

Σαλάτα με ψητές πατάτες

  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45-60 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής: 10 λεπτά

Υλικά

Υλικά για τη σαλάτα:

  • ½ άισμπεργκ, ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε μεσαία κομμάτια
  • 7-8 κλωναράκια μαϊντανό, χοντροκομμένο

Υλικά για το dressing:

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1-2 κ.σ. λευκό ξύδι ή μηλόξυδο
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↓
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↑

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1)Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα, ίσα κομμάτια και τις ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα. Γεμίζουμε την κατσαρόλα με κρύο νερό, τόσο ωστε να τις καλύψει, αλατίζουμε και βαζουμε να βράσει. Βράζουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να έχουν μαλακώσει οι πατάτες. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.

2)Ρίχνουμε σε μπολ, τον τοματοπολτό διπλής συμπύκνωσης ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, τη σκόνη σκόρδο, τη σκόνη κρεμμύδι, το θυμαρι, την πάπρικα, το σιρόπι αγαύης, 5 κ.σ. ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Αν μας βγει πολύ πηχτό, αραιώνουμε με 1 κ.σ. νερό.

3)Απλώνουμε τις πατάτες σε ένα ταψί και με τον πάτο ενός ποτηριού τις πιέζουμε. Αλείφουμε τις πατάτες με το μείγμα μπαχαρικών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις, για 25 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί χωρίς να κλείσουμε τον φούρνο, τις γυρίζουμε, τις αλείφουμε ξανά ραντίζουμε με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25 λεπτά ακόμα.

4)Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το dressing. Ρίχνουμε το άισμπεργκ, τα φρέσκα κρεμμύδια, την πιπεριά και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε απαλά να καλυφθούν ομοιόμορφα και σερβίρουμε.

Αυτό το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Στο Madame Ginger, προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούμε και οι ίδιοι στην κουζίνα μας και βάζουμε στο τραπέζι μας, brands τα οποία ταιριάζουν στην φιλοσοφία μας και εστιατόρια στα οποία θα μας δείτε να τρώμε συχνά.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Ανεβάσε τη φωτογραφία σου στα Social Media, κάνε tag @madamegingercom για να μην χάσουμε καμία δημιουργία σου!



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αθλητικά

Κατηφόρα για τη Βαλένθια και πλέον ο εφιάλτης του υποβιβασμού σκιάζει το «Μεστάγια». Οι «Νυχτερίδες» πάνε από το κακό στο χειρότερο και η εντός...

Μαγαζίνο

Η κάμερα της εκπομπής «Το Πρωινό» συνάντησε τον Snik στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Ο γνωστός τράπερ ρωτήθηκε μεταξύ άλλων για τα αρνητικά σχόλια του...

Μαγαζίνο

Ο Ορέστης Χαλκιάς και η Δάφνη Κιουρκτσόγλου φαίνεται ότι αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους. Ο πρωταγωνιστής της επιτυχημένης σειράς «Maestro» και η πρωταγωνίστρια της...

Τεχνολογία

Η Κρήτη δεν είναι απλώς ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός, αλλά αναδεικνύεται σε παγκόσμιο κόμβο τηλεπικοινωνιακών υποδομών, με το μέλλον να προδιαγράφεται ψηφιακά πιο λαμπρό...