Υλικά
800 γρ. παντζάρια ωμά, ακαθάριστα
120 γρ. ωμούς ξηρούς καρπούς «πράσινη σφραγίδα» Λειβαδιώτη
1 κρεμμύδι κόκκινο
100 γρ. ρόκα
2-3 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
100 γρ. φέτα
Ντρέσινγκ:
45 γρ. ελαιόλαδο
30 γρ. ξύδι βαλσάμικο
1 κουταλάκι μουστάρδα ντιζόν
1 κουταλάκι μέλι
¼ κουταλάκι πιπέρι
¼ κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση
Τυλίγετε τα παντζάρια ένα-ένα σε αλουμινόχαρτο και τα βάζετε σε ένα ταψί φούρνου. Ψήνετε στους 180°C στον αέρα, 60-70 λεπτά (ο χρόνος ψησίματος θα εξαρτηθεί από το μέγεθός τους). Για να ελέγξετε αν ψήθηκαν, τα τρυπάτε με ένα σουβλάκι. Τα αφήνετε να κρυώσουνε εντελώς.
Σε ένα στεγνό τηγανάκι βάζετε τους ωμούς ξηρούς καρπούς. Σοτάρετε σε μέτρια-δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Τους βγάζετε σε ένα μπολ. Όταν κρυώσουν λίγο, κόψτε σε μικρότερα κομμάτια τους πιο μεγάλους.
Αναμειγνύετε καλά όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ. Πετάτε τα αλουμινόχαρτα και ξεφλουδίζετε τα παντζάρια. Τα κόβετε σε φέτες σε ένα μπολ. Προσθέτετε τους ξηρούς καρπούς, το κόκκινο κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες, τη ρόκα πολύ χοντροκομμένη και τον άνηθο. Περιχύνετε με το μισό ντρέσινγκ και ανακατεύετε.
Σερβίρετε σε μπολ. Πασπαλίζετε με τη φέτα και περιχύνετε με το υπόλοιπο ντρέσιγκ. Σερβίρετε αμέσως.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!