Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα. Κόβουμε τα φινόκιο σε μικρές φέτες και τις απλώνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τις ραντίζουμε με 3 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
Βήμα 2
Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για περίπου 30΄. Βγάζουμε το φινόκιο από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Βήμα 3
Dressing: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά το ξίδι με 3 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο και ανάλογο αλατοπίπερο.
Βήμα 4
Κόβουμε το πεπόνι στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια και κατόπιν το κόβουμε σε φέτες. Προσθέτουμε στο μπολ τα κομμάτια πεπονιού, το φινόκιο, τα σμέουρα, τα μύρτιλα, τις σταφίδες, το καπνιστό τυρί και το απάκι. Ανακατεύουμε απαλά.
Βήμα 5
Κόβουμε χοντρά τα φύλλα δυόσμου και τα μοιράζουμε πάνω στη σαλάτα. Προσθέτουμε λίγο ανθό αλατιού και πιπέρι κατά βούληση. Σερβίρουμε τη σαλάτα αμέσως ή τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Styling: Τζαννής Σιφναίος — Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης — Φωτογραφίες: Studio Lm
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!