ΥΛΙΚΑ
1 φλ. φακές ψιλές πράσινες ή καφέ
1 σκελίδα σκόρδο, μοιρασμένη στα δύο
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
1 κλωναράκι θυμάρι
1 πράσινο μήλο (Granny Smith) κομμένο σε μικρά κυβάκια
1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κ. σ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1 Χ 200 γρ. κόκκινα φασόλια, “Bonduelle”
1 φλ. ντοματίνια, μοιρασμένα
Για το ντρέσινγκ:
¼ φλ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. ξύδι μήλου
2 κ. σ. χυμό λεμονιού
2 κ. σ. Μaple Syrup ή μέλι
2 κ. σ. μουστάρδα Ντιζόν
1 γενναία δόση Tabasco
Αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε άφθονο αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε μέσα το σκόρδο, το δεντρολίβανο, το θυμάρι και τις φακές. Βράζουμε μέχρι να ψηθούν οι φακές, αλλά όχι να λιώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Αφαιρούμε το σκόρδο και τα κλωναράκια που τυχόν έμειναν. Προσθέτουμε τις φακές σε ένα μπολ να κρυώσουν εντελώς.
Ψιλοκόβουμε το μήλο σε μικρά κυβάκια και το ραντίζουμε με λεμόνι για να μη μαυρίσει. Το προσθέτουμε στις φακές μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ: Βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το maple syrup ή το μέλι, τη μουστάρδα και το ταμπάσκο σε ένα δοχείο με καπάκι. Ανακινούμε καλά να αναμειχθούν τα υλικά.
Περιχύνουμε το ντρέσινγκ στο μπολ με τις φακές και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύουμε ξανά και δοκιμάζουμε τη σαλάτα. Πρέπει να είναι λίγο λεμονάτη και πικάντικη. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λεμόνι και ταμπάσκο. Σερβίρουμε αμέσως.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!