Σαλάτα µε ψητό καλαµπόκι
ΥΛΙΚΑ
4 καλαµπόκια ολόκληρα, καθαρισµένα από τα φύλλα και τις κλωστές
1 γλυκιά πιπεριά κόκκινη σε µικρά κυβάκια
2 µέτριες ντοµάτες σε µικρά κοµµατάκια
1 φλ. κόλιανδρο ψιλοκοµµένο
2 κρεµµυδάκια φρέσκα ψιλοκοµµένα
¼ φλ. ελαιόλαδο
Ξύσµα και χυµό από 1 λεµόνι
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνετε τα καλαµπόκια στη σχάρα του φούρνου σε δυνατή φωτιά για µισή ώρα περίπου, γυρίζοντάς τα από όλες τις πλευρές µέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρώµα. Αν θέλετε µπορείτε να το κάνετε αυτό στο BBQ. Αφήνετε τα καλαµπόκια να κρυώσουν και µε ένα µαχαίρι, µε κάθετες κινήσεις, βγάζετε τα σπόρια σε ένα µεγάλο µπολ. Βάζετε το ελαιόλαδο και το λεµόνι και ανακατεύετε. (Μπορείτε να φτιάξετε τη σαλάτα µέχρι αυτό το στάδιο από πριν και να τη βάλετε στο ψυγείο µέχρι να σερβίρετε). Προσθέτετε τα κρεµµυδάκια, την πιπεριά, τις ντοµάτες και τον κόλιανδρο και ανακατεύετε. Βάζετε αλάτι και πιπέρι, ελέγχετε τη γεύση για λεµόνι ή λάδι και σερβίρετε.
Πατάτες σε αλουμινόχαρτο
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό πατατούλες µικρές, κοµµένες στα 3 ή 4
250 γρ καπνιστό µπέικον σε κυβάκια
1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
1 κουταλάκι κύµινο
1 κουταλάκι κόλιανδρο αλεσµένο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές άνηθο ψιλοκοµµένο
Αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε τις πατατούλες σε µπόλικο αλατισµένο νερό µέχρι να µισοψηθούν (όχι να λιώσουν). Τις στραγγίζετε καλά και τις βάζετε πίσω στην κατσαρόλα που τις βράσατε ή σε άλλο µεγάλο µπολ. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το µπέικον µέχρι να γίνει τραγανό και να κατεβάσει το λάδι του. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε στο τηγάνι την πάπρικα, το κύµινο και τον κόλιανδρο. Ανακατεύετε µε τις πατάτες το µίγµα µε το µπέικον και τα µπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι και τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο. Σε ένα στρογγυλό ταψάκι φούρνου βάζετε 2 κοµµάτια χοντρό ασηµόχαρτο αρκετά πιο µεγάλο από τη διάµετρο του ταψιού. Βάζετε µέσα στο αλουµινόχαρτο τις πατατούλες, πασπαλίζετε µε τον άνηθο και τσαλακώνετε τα 2 αλουµινόχαρτα να κλείσουν ερµητικά σαν πακέτο για να µη βγαίνει καθόλου ατµός. Ψήνετε τις πατατούλες στο φούρνο στους 2000C για ½ ώρα. Τις αφήνετε κλειστές στο αλουµινόχαρτο µέχρι να έρθει η ώρα να τις σερβίρετε.
TIP: Την εποχή που βγαίνουν οι φρέσκιες πατάτες αγόρασε τις πολύ µικρές πατατούλες και ψήσε τις χωρίς να τις κόψεις, ολόκληρες µε τη φλούδα τους.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!