Υλικά
Για τη σαλάτα
•Μια πίτα κυπριακή (όχι παφίτικη)
•2 κουταλιές ελαιόλαδο
•2 φλ. ντοµατίνια µοιρασµένα
•2 φλ. αγγούρια σε κυβάκια
•½ φλ. µαϊντανό ψιλοκοµµένο
•½ φλ. κόλιανδρο ψιλοκοµµένο
•1 φρέσκο κρεµµυδάκι ψιλοκοµµένο
•2 κουταλιές κουκουνάρι, καβουρδισµένο σε ένα µικρό τηγανάκι
Για τα ρεβίθια
•1 ½ φλ. χονδρά ρεβίθια Μιτσίδη
•2 κουταλιές ελαιόλαδο
•αλάτι και 1 κουταλάκι πιπέρι
•2 κουταλάκια σκόνη σκόρδου
•2 κουταλάκια κύµινο
•2 κουταλάκια πάπρικα
•½ κουταλάκι πιπέρι καγιέν
Για το ντρέσινγκ
•¼ φλ. ελαιόλαδο
•2 κουταλιές µηλόξυδο
•1 κουταλάκι µέλι
•1 κουταλιά φρέσκο δυόσµο ψιλοκοµµένο
•αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ψήνετε τα ρεβίθια σύµφωνα µε τις οδηγίες της συσκευασίας.
Προθερµαίνετε το φούρνο στους 175°C στον αέρα. Κόβετε την πίτα στη µέση οριζοντίως ώστε να έχετε 2 λεπτά κοµµάτια πίτας. Τα βάζετε σε ταψί φούρνου µε την κοµµένη επιφάνεια προς τα πάνω και τα αλείφετε µε το ελαιόλαδο. Ψήνετε για 10-15 λεπτά µέχρι η πίτα να είναι χρυσαφένια και τραγανή. Την αφήνετε να κρυώσει και τη σπάζετε σε µικρά κοµµατάκια. Μπορείτε να φυλάξετε τα κοµµατάκια σε τάπερ για 4 µέρες.
Στραγγίζετε καλά τα ρεβίθια και τα βάζετε σε χαρτί κουζίνας. Τα καλύπτετε µε άλλο ένα κοµµάτι χαρτί και τα σκουπίζετε όσο πιο καλά µπορείτε. Τα ξεφλουδίζετε τρίβοντάς τα ελαφρά στα δάκτυλα. Η φλούδα βγαίνει πολύ εύκολα.
Ανακατεύετε τα ρεβίθια σε ένα µπολ µαζί µε το ελαιόλαδο, αλάτι και το πιπέρι. Τα βάζετε σε µια κατσαρόλα, σε µέτρια δυνατή φωτιά. Ανακατεύετε κατά διαστήµατα και σοτάρετε 5 λεπτά περίπου, µέχρι να πάρουν λίγο χρώµα. Προσοχή γιατί πετάγονται! Αν θέλετε µπορείτε να κλείσετε την κατσαρόλα µε το καπάκι και κάθε τόσο να την ανακινείτε για να ανακατεύονται τα ρεβίθια.
Προσθέτετε τη σκόνη σκόρδου και τα µπαχαρικά στην κατσαρόλα και ανακατεύετε. Αφήνετε να τηγανιστούν άλλο 1 λεπτό ανακατεύοντας ή ανακινώντας την κατσαρόλα. Τα βγάζετε σε ένα πιάτο να κρυώσουν εντελώς.
Ετοιµάστε τη σαλάτα: Σε ένα βαζάκι µε καπάκι αναµιγνύετε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ. Βάζετε τα ντοµατίνια, τα αγγουράκια, το µαϊντανό, τον κολιανδρο, το κρεµµυδάκι, το κουκουνάρι, τη σπασµένη πίτα και ¼ φλιτζάνι από τα ρεβίθια σε ένα µεγάλο µπολ. Περιχύνετε µε το ντρέσινγκ και ανακατεύετε. Μεταφέρετε τη σαλάτα σε µεγάλη πιατέλα. Πασπαλίζετε µε τα υπόλοιπα ρεβίθια και σερβίρετε.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!