Connect with us

Hi, what are you looking for?

Κόσμος

Ρωσικό μεταγωγικό καταρρίφθηκε στο Νταρφούρ

Ρωσικό μεταγωγικό καταρρίφθηκε στο Νταρφούρ


Ρωσικές πηγές αναφέρουν πως μεταγωγικό αεροσκάφος Ιλιούσιν Il-76 πιθανόν καταρρίφθηκε ενώ πετούσε στους αιθέρες του αχανούς Νταρφούρ, στο δυτικό Σουδάν, όπου εξακολουθεί να μαίνεται ο πόλεμος που ξέσπασε τη 15η Απριλίου 2023.

Η πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Χαρτούμ ανέφερε πως προσπαθεί, σε συντονισμό με τις σουδανικές αρχές, να εξακριβώσει αν όντως καταρρίφθηκε το τετρακινητήριο αεροσκάφος και ποια είναι η τύχη του πληρώματος, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Τα αεροσκάφη του τύπου έχουν γενικά πενταμελές πλήρωμα. Το κανάλι Mash στο Telegram ανέφερε πως ανάμεσα στα μέλη του πληρώματος του μεταγωγικού ήταν τουλάχιστον δυο Ρώσοι.

Η πρεσβεία της Ρωσίας σημείωσε πως το Ιλιούσιν ενδέχεται να καταρρίφθηκε από παραστρατιωτικούς των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ), που πολεμούν με τον στρατό του Σουδάν για πάνω από ενάμισι χρόνο.

Η πληροφορία για την κατάρριψη κυκλοφόρησε αρχικά μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, από μέλη των ΔΤΥ. Το Γερμανικό Πρακτορείο αναφέρει πως δεν ήταν σε θέση να την επαληθεύσει με ανεξάρτητο τρόπο.

Δεν είναι σαφές ποιο ήταν το δρομολόγιο που εκτελούσε το αεροπλάνο, ποιο ήταν το φορτίο του, ούτε πόσοι άνθρωποι επέβαιναν σε αυτό.

Το Σουδάν, η τρίτη μεγαλύτερη χώρα της Αφρικής, έχει μετατραπεί από τα μέσα Απριλίου της περασμένης χρονιάς σε θέατρο ανελέητου πολέμου με δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, ανάμεσα στις Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ), τους παραστρατιωτικούς υπό τον στρατηγό Μοχάμεντ Χαμντάν Ντάγκλο, και τις σουδανικές ένοπλες δυνάμεις (ΣΕΔ), υπό τον στρατηγό Άμπντελ Φάταχ αλ Μπουρχάν, τον de facto ηγέτη του αφρικανικού κράτους.

Περίπου 11,3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, από τους οποίους σχεδόν 3 εκατ. έφυγαν από τη χώρα, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), που μιλά για ανθρωπιστική «καταστροφή».

Κάπου 26 εκατ. Σουδανοί είναι αντιμέτωποι με ακραία επισιτιστική ανασφάλεια κι έχει κηρυχθεί λιμός στον πελώριο καταυλισμό εκτοπισμένων Ζαμζάμ του Νταρφούρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:



Χρυσοχοΐδης: Είμαστε σε καλό δρόμο για να χτυπήσουμε στη ρίζα τη μαφία στα καύσιμα – 10.600 οι ανήλικοι που συνελήφθησαν στο 9μηνο

Η Κεφαλογιάννη ξανά στην Ευελπίδων για τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του Μάτσα

«Την επέπληξα, μπήκε κάτω από το πετραχήλι και εξομολογήθηκε» λέει ο ιερέας που διέκοψε γάμο για την αμφίεση κουμπάρας στην Παιανία



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

Στα Ιωάννινα βρίσκεται για την πανηπειρωτική σύσκεψη που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας του ΚΚΕ ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Στην ομιλία του ο Γραμματέας της...

Μαγαζίνο

Καλεσμένος στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» στο Mega βρέθηκε ο Δημήτρης Παπανώτας. Ο γνωστός δημοσιογράφος μίλησε για το διάστημα που έμεινε δίπλα στο ΣΥΡΙΖΑ και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

του Δημήτρη Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Από την πρώτη υπογραφή μέχρι τα κορυφαία αποτελέσματα στους δύο πρώτους Γύρους και μετά Πρωταθλητής WorldSBK τον Οκτώβριο,...

Πολιτική

Μήνυμα στους γιατρούς που υπερσυνταγογραφούν, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του μέσω Facebook. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε επίσης αναφορά στη ρύθμιση για...