Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αυτοκίνητο

Ρομποταξί της Cruise ενεπλάκη σε ατύχημα με πεζό

Ρομποταξί της Cruise ενεπλάκη σε ατύχημα με πεζό


(Photo by Tayfun Coskun/Anadolu Agency via Getty Images)

Ένα αυτοκίνητο χωρίς οδηγό της Cruise ενεπλάκη σε ατύχημα στο Σαν Φρανσίσκο και αυτή τη φορά το ρομποταξί χτύπησε μια γυναίκα που πετάχτηκε στο δρόμο του.

Φαίνεται όμως ότι το αμάξι δεν προκάλεσε το ατύχημα. Σε δήλωσή της, η Cruise ανέφερε ότι η γυναίκα περνούσε απέναντι από δρόμο ταχείας κυκλοφορίας ενώ άναβε πράσινο φανάρι γύρω στις 9:30 μ.μ. Ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε άνθρωπος στα αριστερά του οχήματος της Cruise χτύπησε την γυναίκα, η οποία έπεσε στο μονοπάτι του οχήματος της Cruise.

«Η αρχική πρόσκρουση ήταν σοβαρή και εκτόξευσε την γυναίκα ακριβώς μπροστά από το AV. Στη συνέχεια το όχημα φρέναρε απότομα για να ελαχιστοποιήσει την πρόσκρουση», δήλωσε η Cruise.

Ο οδηγός διέφυγε από το σημείο, ενώ το όχημα της Cruise παρέμεινε στη διασταύρωση. «Η ανησυχία και η εστίασή μας, είναι η ευημερία του ατόμου που τραυματίστηκε και εργαζόμαστε ενεργά με την αστυνομία για να βοηθήσουμε στον εντοπισμό του υπεύθυνου οδηγού», πρόσθεσε η εταιρεία, η οποία ανήκει στη General Motors.

Η San Francisco Chronicle αναφέρει ότι η γυναίκα που δεν κατονομάζεται, έχει νοσηλευτεί και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Το βίντεο δείχνει επίσης το αυτοκίνητο της Cruise να τρέχει πάνω από τη γυναίκα και να την καθηλώνει στο έδαφος πριν οι πυροσβέστες σηκώσουν το όχημα από το σώμα της.

Το περιστατικό συμβαίνει εν μέσω μιας αυξανόμενης συζήτησης στο Σαν Φρανσίσκο σχετικά με τα ρομποτικά μηχανήματα χωρίς οδηγό και εάν αποτελούν όφελος ή πιθανή απειλή για την ασφάλεια. Τον περασμένο μήνα, η Cruise μείωσε τον στόλο της κατά 50% στην πόλη, αφού ένα από τα οχήματά της προσέκρουσε σε πυροσβεστικό όχημα.

Ακόμα κι έτσι, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cruise αναφέρει ότι το Σαν Φρανσίσκο θα πρέπει να καλωσορίσει τα αυτόνομα οχήματα, υποστηρίζοντας ότι έχουν καλύτερο ιστορικό ασφάλειας από τους ανθρώπους οδηγούς.



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Κόσμος

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 40 τραυματίστηκαν – εκ των οποίων ορισμένοι υπέστησαν πολύ σοβαρά εγκαύματα – από την έκρηξη σε βυτιοφόρο μεταφοράς...

Ελλάδα

Ήταν Ιανουάριος του 2022 όταν μια είδηση άρχισε να κάνει τον γύρο του διαδικτύου και σκόρπισε θλίψη: ο Ντίνος Καρύδης είχε φύγει από τη...

Ελλάδα

Στο στόχαστρο του Ομέρ Τσελίκ μπήκε ο Νίκος Δένδιας, με αφορμή τις δηλώσεις του κατά την επίσκεψη στο Καστελόριζο. Ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης...

Ελλάδα

Την τελευταία του πνοή άφησε στην Κύθνο, ο πρώην εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης, που έγινε ευρύτερα γνωστός από την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη. Ειδικότερα έχει...