ΥΛΙΚΑ
Για το ρολό μαρέγκας:
200 γρ. φουντούκια
4 κ.σ. κορν φλάουερ
5 ασπράδια αβγών
450 γρ. ζάχαρη
Για τη γέμιση:
350 γρ. φράουλες κομμένες σε μικρά κομμάτια
300 γρ. κρέμα γάλακτος για χτύπημα
Για τη διακόσμηση:
1-2 κ.γ. άχνη ζάχαρη
25 γρ. μαύρη σοκολάτα
Σαντιγί και φράουλες για τη διακόσμηση (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Προετοιμάστε ένα ταψί καλύπτοντάς το με αντικολλητικό χαρτί. Ετοιμάστε ένα κορνέ με στρογγυλή μύτη.
Αλέστε τα φουντούκια. Προσθέστε το κορν φλάουερ και ανακατέψτε.
Χτυπήστε στο μίξερ τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα . Συνεχίστε το χτύπημα και προσθέστε τη ζάχαρη λίγη-λίγη. Χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα, ενσωματώστε προσεκτικά το μείγμα φουντουκιού στη μαρέγκα.
Γεμίστε το κορνέ με το μείγμα και σχηματίστε λεπτές σειρές από το μείγμα, τοποθετώντας τις δίπλα-δίπλα κατά μήκος της μεγάλης πλευράς του ταψιού.
Ψήστε τη μαρέγκα για 18-20 λεπτά. Βγάλτε τη και αφήστε την να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει η μαρέγκα, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει.
Τοποθετήστε ένα φύλλο αντικολλητικού χαρτιού πάνω από τη μαρέγκα και γυρίστε τη μαρέγκα ανάποδα ώστε η ψημένη πλευρά να βρεθεί κάτω.
Απλώστε τη σαντιγί πάνω από τη μαρέγκα και τοποθετήστε τις κομμένες φράουλες πάνω από τη σαντιγί. Κρατήστε λίγη από τη σαντιγί και τις φράουλες για τη διακόσμηση.
Προσεκτικά, τυλίξτε τη μαρέγκα από τη μακριά πλευρά, ώστε να δημιουργηθεί ένα μακρύ ρολό.
Πασπαλίστε το ρολό με άχνη ζάχαρη. Λιώστε τη σοκολάτα και περιχύστε την πάνω από το ρολό. Διακοσμήστε το ρολό με την υπόλοιπη σαντιγί και τις υπόλοιπες φράουλες.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!