Αυτοί οι ρεβιθοκεφτέδες με τη δροσερή σάλτσα γιαουρτιού και ταχινιού ταιριάζουν υπέροχα μέσα σε μια αραβική πίτα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ρεβιθοκεφτέδες: Βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα βαθύ μπολ με μπόλικο κρύο νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν και να φουσκώσουν για ένα ολόκληρο βράδυ. Την επομένη τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει. Τα μαγειρεύουμε για 10΄-15΄, ίσα να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε για 2΄-3΄ να κρυώσουν λίγο. Δεν θέλουμε να κρυώσουν τελείως γιατί όσο είναι ζεστά θα μπορέσουν να απορροφήσουν τα αρώματα από τα υπόλοιπα υλικά πολύ πιο εύκολα.
Βήμα 3
Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τα ρεβίθια με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το κύμινο, τη γλυκιά πάπρικα, το ξύσμα και τον χυμό από ένα λεμόνι, το σχοινόπρασο, τα φύλλα του κόλιανδρου, τα φύλλα του μαϊντανού, τον άνηθο και λίγο αλατοπίπερο (προσθέτουμε και δοκιμάζουμε ανάλογα με το γούστο μας).
Βήμα 4
Κατόπιν πολτοποιούμε μέχρι το μείγμα μας να ομογενοποιηθεί. Στη συνέχεια το τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε σιγά – σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ή μια ξύλινη κουτάλα. Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Βήμα 5
Το βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε κεφτέδες όσο γίνεται ίδιους σε μέγεθος. Τους τηγανίζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα με καυτό ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα.
Βήμα 6
Στη συνέχεια τους τοποθετούμε προσεκτικά με μια τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
Βήμα 7
Σος γιαουρτιού με ταχίνι: Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά και ομογενοποιούμε με τη βοήθεια ενός αυγοδάρτη. Σε μια πιατέλα τοποθετούμε τις αραβικές πίτες (τις οποίες έχουμε ζεστάνει για λίγα λεπτά στους 200°C στο γκριλ του φούρνου), από πάνω τους ρεβιθοκεφτέδες, περιχύνουμε με τη σος γιαουρτιού και γαρνίρουμε με τη ρόκα και το κρεμμύδι).
Φωτογραφία: Ant Duncan
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!