Connect with us

Hi, what are you looking for?

Οικονομία

Ράλι 654 μονάδων για τον Dow Jones

Ράλι 654 μονάδων για τον Dow Jones


Με εντυπωσιακό τρόπο ολοκλήρωσαν αυτή την εβδομάδα οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς κατέγραψαν κέρδη άνω του 1% και τον βιομηχανικό δείκτη να κάνει άλμα 654 μονάδων. 

Πρωταγωνιστής της σημερινής συναλλαγής ήταν ο βιομηχανικός κολοσσός 3M που εκτοξεύτηκε κατά 23% και κατέγραψε την καλύτερη ημερήσια επίδοση από το 1972. 

Οι επενδυτές αξιολόγησαν θετικά στα στοιχεία για τοπν δείκτη δαπανών ατομικής κατανάλωσης στις ΗΠΑ, που παρακολουθεί στενά η κεντρική τράπεζα της χώρας και ουσιαστικά “κλειδώνουν” τη μείωση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο. 

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 1,64% ή 654 μονάδες στις 40.589 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,03% ή 176 μονάδες ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 17.357 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 1,11% στις 5.459 μονάδες. 

Οι σημερινές επιδόσεις ωστόσο δεν ήταν αρκετές για τον S&P 500 και τον Nasdaq ώστε να αποφύγουν το αρνητικό πρόσημο και κατέγραψαν απώλειες 0,83% και 2,08% αντίστοιχα.  Ο Dow Jones κατέγραψε εβδομαδιαία κέρδη 0,75%. 

Την οριακή επιβράδυνση που ανέμενε η αγορά αλλά με το δομικό μέρος να διατηρείται αμετάβλητο, έδειξε ο δείκτης δαπανών ατομικής κατανάλωσης (Personal Consumption Expenditures – PCE) στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, το δομικό μέρος του δείκτη, που δεν προσμετρά τις ευμετάβλητες τιμές της ενέργειας και των τροφίμων και στο οποίο εστιάζει η Fed, έτρεξε τον Ιούνιο με ετήσιο ρυθμό 2,6% όσο και το μήνα που είχε προηγηθεί, διαψεύδοντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για οριακή υποχώρηση στο 2,5%.

Σε μηνιαίο επίπεδο, ο δομικός PCE εμφάνισε αύξηση 0,2% οριακά υψηλότερα από το 0,1% του Μαΐου, επιβεβαιώνοντας την πρόβλεψη της αγοράς. Στο γενικό επίπεδο του δείκτη, ο PCE παρουσίασε οριακή επιβράδυνση στο 2,5% ετησίως από το 2,6% του Μαΐου όπως προέβλεπαν και οι αναλυτές.
Υπενθυμίζεται ότι την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η διήμερη συνεδρίαση της επιτροπής χάραξης νομισματικής πολιτικής που ωστόσο δεν αναμένεται να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων. 


Όπως σχολιάζουν οι αναλυτές η αστάθεια αυτής της εβδομάδας προήλθε από την πίεση των πωλητών για τις εταιρείες υψηλής κεφαλαιοποίησης που παρέσυρε την ευρύτερη αγορά. 

Στα εταιρικά νέα, η Dexcom έκανε βουτιά 40% μετά τη δημοσίευση ενός απογοητευτικού guidance για ολόκληρο το έτος, ενώ η μετοχή της Deckers που βρέθηκε να κερδίζει 18%, τελικώς ενισχύθηκε κατά 6,3% με την εταιρεία υπόδησης να καταγράφει κέρδη και έσοδα για το πρώτο τρίμηνο που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Διανύουμε μια περίοδο ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων με τους αναλυτές να σημειώνουν ότι είναι ικανά να επηρεάσουν την πορεία των δεικτών στα ταμπλό. 

Από τις 206 εταιρείες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο μέχρι σήμερα, το 78,6% ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών. 

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Ελλάδα

Εξιχνιάστηκαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου, 11 περιπτώσεις απάτης, τις οποίες διέπραξε 49χρονος με το πρόσχημα ενοικίασης διαμερίσματος μέσω ιστοσελίδων. Ο 49χρονος συνελήφθη...

Μαγαζίνο

Το «Grand Hotel» έχει λαμπερά εγκαίνια και ανοίγει τις πόρτες του την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στις 21:00. Η νέα δραματική σειρά του ΑΝΤ1 θα...

Κόσμος

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα προμηθεύσει με 650 πυραυλικά συστήματα την Ουκρανία, προκειμένου να ενισχύσει την αντιαεροπορική άμυνά της, τους προσεχείς μήνες, ανακοίνωσε το Λονδίνο...

Οικονομία

«Η επίμονη ακρίβεια που αντανακλάται στο αυξημένο κόστος λειτουργίας, σε συνδυασμό με τις αυξημένες επιβαρύνσεις, φαίνεται ότι έχει επιδεινώσει περαιτέρω το διαχρονικό πρόβλημα ρευστότητας...