Connect with us

Hi, what are you looking for?

Μαγαζίνο

Πώς πρέπει να είναι το σπίτι του μπαμπά;

Πώς πρέπει να είναι το σπίτι του μπαμπά;


Μετά από ένα διαζύγιο, τις περισσότερες φορές το παιδί μένει μαζί με τη μητέρα του και κάποιας μέρες πηγαίνει στον μπαμπά του. Ας δούμε πώς μπορεί ο μπαμπάς να διαμορφώσει το σπίτι του, ώστε το παιδί να αισθάνεται όμορφα και άνετα κάθε φορά που μένει εκεί.

Καλό θα είναι ο μπαμπάς να μένει σε ένα σπίτι σχετικά κοντά στο σπίτι που κατοικούν η μαμά με το παιδί, ώστε να μπορεί να βλέπει το παιδί ευκολότερα και να επικοινωνούν περισσότερο. Πέρα όμως από την απόσταση, υπάρχουν κι άλλα σημαντικά πράγματα:

  • Το παιδί θα πρέπει να έχει το δικό του δωμάτιο ή, αν αυτό δεν είναι εφικτό, θα πρέπει να υπάρχει ένα χώρος που να τον θεωρεί δικό του.
  • Επιτρέψτε στο παιδί να διαλέξει τη διακόσμηση για το δωμάτιό του, με τους ήρωες ή τα σχέδια που του αρέσουν.
  • Έχετε πάντα στο σπίτι σας ρούχα και παιχνίδια του παιδιού.
  • Διακοσμήστε το σπίτι σας με στοιχεία της κοινής σας ζωής, όπως οικογενειακές φωτογραφίες, σουβενίρ από ταξίδια, ζωγραφιές του παιδιού κλπ. Δημιουργήστε δηλαδή μια ατμόσφαιρα σπιτικού.
  • Διατηρήστε τις οικογενειακές παραδόσεις που αρέσουν στο παιδί και ταυτόχρονα φτιάξτε καινούριες στο δικό σας σπίτι. Για παράδειγμα, αν πριν το διαζύγιο συνηθίζατε να βλέπετε κάθε Παρασκευή όλη η οικογένεια μια ταινία, συνεχίστε να το κάνετε και τώρα.
  • Δεχτείτε φίλους του παιδιού, το οποίο θα πρέπει να νιώθει άνετα να φέρνει και σε αυτό το σπίτι τους φίλους του. Μπορείτε δηλαδή να κανονίζετε και playdates.
  • Φροντίστε τη διατροφή του παιδιού, δηλαδή μην παραγγέλνετε συνέχεια απ’ έξω, αλλά μαγειρέψτε, ιδανικά μαζί με το παιδί.

Πηγή: mother.gr

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

Η Triumph Motorcycles ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές για τη Speed Twin 1200, καθώς και την κυκλοφορία μιας νέας Speed Twin 1200 RS, με πιο σπορ χαρακτήρα....

Ελλάδα

Με την ευκαιρία της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, ο ΟΑΣΘ υπενθυμίζει στους φοιτητές και τους σπουδαστές ότι για τη μετακίνηση με τα λεωφορεία του Οργανισμού...

Κόσμος

Στο Κίεβο έφτασε το πρωί της Παρασκευής η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Η πρόεδρος της Κομισιόν θα έχει συνομιλίες για...

Μαγαζίνο

Την ονομαστική της εορτή είχε η κόρη του Λευτέρη Πετρούνια και της Βασιλικής Μιλλούση, Σοφία, την οποία έχει βαφτίσει ο Χρήστος Μάστορας, ο οποίος...