Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Πώς να ψήσετε κέικ και μπισκότα χωρίς αυγά με 3 τρόπους

Πώς να ψήσετε κέικ και μπισκότα χωρίς αυγά με 3 τρόπους


Εάν ξεμείνατε από αυγά ή δεν θέλετε να τα συμπεριλάβετε στη διατροφή σας, δεν υπάρχει λόγος να στερηθείτε τα αγαπημένα σας γλυκά. Με λίγη δημιουργικότητα και τα κατάλληλα υλικά, τα κέικ, τα μπισκότα, τα μπράουνις μπορούν να γίνουν εξαιρετικά νόστιμα. Το μπέικιν πάουντερ, ο λιναρόσπορος, οι σπόροι chia και η μπανάνα δίνουν τη λύση και εμείς παρουσιάζουμε παρακάτω όλους τους τρόπους για να τα χρησιμοποιήσετε.

Μπέικιν πάουντερ με σόδα και ξίδι

Τα αυγά βοηθούν τη ζύμη των αγαπημένων μας γλυκών να φουσκώσει. Με ένα διογκωτικό μέσο και ένα όξινο συστατικό, μπορούμε να πετύχουμε παρόμοιο αποτέλεσμα. Αυτή η λύση λειτουργεί εξαιρετικά καλά σε μικρά γλυκά, όπως τα vegan muffins ή σοκολατένια cupcakes. Επίσης, είναι ιδανική για αφράτες vegan τηγανίτες. Μπορείτε βέβαια να χρησιμοποιήσετε την ίδια μέθοδο και για μεγαλύτερα κέικ, όπως ένα vegan σοκολατένιο κέικ ή ένα λαχταριστό vegan κέικ με φυστικοβούτυρο.

Έχετε πάντα στο νου σας πως η ζύμη στα γλυκά χωρίς αυγά μπορεί εύκολα να στεγνώσει και πως η υπερβολική ποσότητα διογκωτικού μπορεί να αφήσει μια μεταλλική επίγευση. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, φροντίστε να κοσκινίζετε πάντα τη σόδα για να κατανέμεται ομοιόμορφα και να προσθέσετε κάποιο vegan υγρό υλικό στα κέικ (π.χ. κάποιο vegan σιρόπι). Αυτό βοηθάει τη ζύμη να διατηρήσει την υγρασία της. Μια άλλη επιλογή είναι να προσθέσετε λίγο περισσότερο γάλα ή γιαούρτι στη συνταγή.

Μπανάνα και μπέικιν πάουντερ

Τα αυγά δίνουν υγρασία στα γλυκά και «δένουν» τη ζύμη, αλλά το ίδιο μπορεί να κάνει και η λιωμένη μπανάνα. Επειδή η γεύση της είναι έντονη, προτιμήστε να τη βάλετε σε συνταγές που την περιέχουν ως βασικό υλικό, όπως σε κέικ ή muffins μπανάνας.

Για να αντικαταστήσετε το αυγό σε μια υπάρχουσα συνταγή, ακολουθείστε την παρακάτω αναλογία:
1 αυγό = ½ μπανάνα (λιωμένη και προστιθέμενη στα υγρά υλικά) + ¼ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ (στα ξηρά υλικά).

Λιναρόσπορος ή σπόροι chia και νερό

Ο συνδυασμός μουλιασμένων λιναρόσπορων ή σπόρων chia με νερό είναι ένα εκπληκτικό υποκατάστατο του αυγού. Μπορείτε να βρείτε λιναρόσπορους σε χαμηλή τιμή, σε οποιοδήποτε κατάστημα με είδη τροφίμων. Έχουν μια ελαφρώς καρυδένια πικράδα, οπότε είναι καλύτερα να χρησιμοποιούνται σε συνταγές με μπαχαρικά, σοκολάτα ή ξηρούς καρπούς, όπως σε vegan μπράουνις ή σε ένα vegan κέικ καρότου. Οι σπόροι chia από την άλλη πλευρά, είναι λίγο ακριβότεροι, αλλά έχουν πιο ουδέτερη γεύση. Δεν είναι απαραίτητο να αλεστούν, αρκεί να μουλιάσουν. Αν ωστόσο σας ενοχλεί η όψη τους, μην ανησυχείτε. Κρύβονται πολύ εύκολα μέσα στη ζύμη.

Για να αντικαταστήσετε το αυγό με τους παραπάνω σπόρους σε μια υπάρχουσα συνταγή, ακολουθείστε την παρακάτω αναλογία:
1 αυγό = 1 κουτ. σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο/½ κουτ. σούπας σπόροι chia + 3 κουτ. σούπας νερό (μουλιάζετε για 5-10 λεπτά)

Το άρθρο της εβδομάδας


plastos kai kremmydopita tyropita

ΕΞΟΔΟΣ

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αθλητικά

Όπως έκανε γνωστό την Πέμπτη ο Ολυμπιακός, η Εύη Κουτσαυτάκη, η οποία ως τις 10 Ιουλίου του 2024 εργαζόταν στον ΣΚΑΪ, είναι η νέα...

Αθλητικά

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτήν την ώρα δύο αγώνες για την τρίτη και τελευταία ημέρα της πρεμιέρας της League Phase του Champions League. Η Μπενφίκα,...

Μαγαζίνο

Σε πυρετώδεις ετοιμασίες για την παράσταση «Brokeback Mountain» στην οποία θα πρωταγωνιστήσει τον Οκτώβριο βρίσκεται αυτή την περίοδο ο Μιχαήλ Ταμπακάκης. Το «Brokeback Mountain»...

Μαγαζίνο

Ίσως πρόκειται για μια από τις χειρότερες κατηγορίες γονιών, αφού η στάση τους αυτή έχει τρομερά αρνητικές επιπτώσεις στον ψυχισμό του παιδιού και στην...