Το καθάρισμα του ροδιού μπορεί να φαίνεται δύσκολο, αλλά με τη σωστή τεχνική γίνεται πολύ πιο εύκολο. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:
Υλικά που θα χρειαστείτε:
Ένα κοφτερό μαχαίρι
Μια ξύλινη επιφάνεια κοπής
Ένα μπολ με νερό (προαιρετικά)
Βήμα 1: Κόψτε το καπάκι
Κρατήστε το ρόδι σε οριζόντια θέση.
Με το μαχαίρι, κόψτε ένα λεπτό “καπάκι” από την κορυφή (εκεί που βρίσκεται το στέλεχος) χωρίς να κόψετε τους σπόρους.
Βήμα 2: Σημειώστε τις μεμβράνες
Παρατηρήστε το εσωτερικό του ροδιού (στο σημείο που κόψατε) και εντοπίστε τις φυσικές γραμμές/μεμβράνες που χωρίζουν τους σπόρους.
Κάντε ρηχές κάθετες τομές κατά μήκος αυτών των γραμμών, κόβοντας μόνο τη φλούδα.
Βήμα 3: Ανοίξτε το ρόδι
Με τα χέρια σας, πιέστε απαλά ώστε να ανοίξει το ρόδι σε τμήματα, σαν “λουλούδι”.
Προσέξτε να μην διαλύσετε τους σπόρους.
Βήμα 4: Αφαιρέστε τους σπόρους
Υπάρχουν δύο μέθοδοι:
Μέθοδος με νερό: Βάλτε τα τμήματα σε ένα μπολ με νερό. Οι σπόροι θα πέσουν στον πάτο, ενώ οι μεμβράνες θα επιπλέουν.
Μέθοδος χτυπήματος: Κρατήστε κάθε τμήμα ανάποδα πάνω από ένα μπολ και χτυπήστε το πίσω μέρος με ένα κουτάλι για να πέσουν οι σπόροι.
Βήμα 5: Καθαρίστε
Αφαιρέστε τυχόν κομμάτια φλούδας ή μεμβράνης που έχουν μείνει ανάμεσα στους σπόρους. Οι σπόροι είναι έτοιμοι για κατανάλωση ή αποθήκευση.
Extra Συμβουλή: Για να αποφύγετε λεκέδες από τον χυμό του ροδιού, κάντε τη διαδικασία πάνω από τον νεροχύτη ή φορώντας μια ποδιά.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!