Connect with us

Hi, what are you looking for?

Μαγαζίνο

Πώς να διατηρήσεις τα λινά ρούχα σαν καινούργια

Πώς να διατηρήσεις τα λινά ρούχα σαν καινούργια


Το καλοκαίρι έχουμε ανάγκη από κομμάτια, τα οποία εκτός από στιλ θα μας χαρίζουν και πρακτικότητα. Η δροσιά είναι βασικό στοιχείο για τις ζεστές ημέρες. Τo λινό είναι το ύφασμα εκείνο που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τα δύο παραπάνω.

Ωστόσο τα λινά ρούχα ανήκουν σε μία ευαίσθητη κατηγορία και μαζί με μεταξωτά απαιτούν προσοχή και φροντίδα για να μην χάσουν την φόρμα τους.

Ας δούμε λοιπόν τον σωστό τρόπο να τα πλένεις ώστε να παραμείνουν πάντα σαν καινούργια.

  • Προτίμησε να τα πλένεις στο χέρι με δροσερό νερό και αν και είναι ανθεκτικό το ύφασμα τους να μην το τρίβεις πολύ γιατί γαριάζει.
  • Πρόσεξε στο άπλωμα! Μην πιάνεις σε εμφανή σημεία τα λινά ρούχα σου με μανταλάκια. Είναι πολύ εύκολο να τα φθείρεις ή να χαλάσεις.
  • Πριν τα απλώσεις, τίναξε τα καλά για να ισιώσουν και να μην είναι πολύ τσαλακωμένα.
  • Μη τα αφήσεις να ξεραθούν στο στέγνωμα. Μάζεψε τα ρούχα σου από την απλώστρα όσο είναι ακόμα νωπά και βάλε τα σε ένα δροσερό μέρος μέχρι να τα σιδερώσεις.
  • Όσο καλά και να τα σιδερώσεις τα λινά ρούχα θα τσαλακωθούν ξανά και ξανά και να ξέρεις πως όσο πιο καλή είναι η ποιότητα του υφάσματός τους τόσο πιο πολύ θα τσαλακώνουν.
  • Πριν τα σιδερώσεις ψέκασε τα με λίγο νερό. Θα βοηθήσει το σίδερο να γλιστρήσει ευκολότερα και να σιδερωθεί πιο εύκολα το ρούχο σου.



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

του Δημήτρη Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Υπάρχουν πολλά να συμβούν στη γραμμή εκκίνησης καθώς το paddock του MotoGP επιστρέφει στο υπέροχο Misano World Circuit...

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Τεχνολογία

Η Ελλάδα σχεδιάζει να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της με την αγορά των σύγχρονων drones Switchblade από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου...