Πόσες φορές σας έχει συμβεί, να αγοράζετε 5 ή και περισσότερα αβοκάντο που δεν έχουν ακόμα ωριμάσει και όταν αυτό συμβαίνει, δεν μπορείτε να τα καταναλώσετε όλα ταυτόχρονα; Αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε για όσο περισσότερο χρόνο είναι δυνατόν ένα ώριμο αβοκάντο.
- Ολόκληρο: Τοποθετήστε το στο ψυγείο σε ένα αεροστεγές δοχείο. Μπορεί να διατηρηθεί έως και 3 ημέρες.
- Κομμένο: Χωρίς λεμόνι: Αλείψτε την εκτεθειμένη σάρκα με ελαιόλαδο, τυλίξτε το σφιχτά με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε το στο ψυγείο. Μπορεί να διατηρηθεί έως και 2 ημέρες. Με λεμόνι: Ραντίστε την εκτεθειμένη σάρκα με χυμό λεμονιού, τυλίξτε το σφιχτά με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε το στο ψυγείο. Μπορεί να διατηρηθεί έως και 4 ημέρες.
Συμβουλές:
- Μην αποθηκεύετε άγουρα αβοκάντο στο ψυγείο, καθώς η ψύξη θα επιβραδύνει σημαντικά τη διαδικασία ωρίμανσης.
- Μπορείτε να καταλάβετε αν ένα αβοκάντο είναι ώριμο πιέζοντάς το απαλά. Αν είναι ελαφρώς μαλακό, είναι έτοιμο για φαγητό.
- Αν το αβοκάντο έχει μαυρίσει, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι κακό. Απλά κόψτε το μαυρισμένο μέρος και ελέγξτε το υπόλοιπο.
- Μπορείτε να καταψύξετε αβοκάντο. Πολτοποιήστε το ώριμο αβοκάντο, ρίξτε λίγο χυμό λεμονιού και καταψύξτε το σε αεροστεγή δοχεία ή σακουλάκια. Το κατεψυγμένο αβοκάντο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε smoothies, γουακαμόλε ή άλλα πιάτα που δεν απαιτούν φρέσκια υφή.
Επιπλέον κόλπα:
- Κρεμμύδι: Βάλτε ένα κομμένο κρεμμύδι μαζί με το αβοκάντο στο αεροστεγές δοχείο. Οι αναθυμιάσεις από το κρεμμύδι βοηθούν στην επιβράδυνση του μαυρίσματος.
- Σκόρδο: Αντί για λεμόνι, τρίψτε την εκτεθειμένη σάρκα με σκόρδο.
- Λάδι καρύδας: Χρησιμοποιήστε λάδι καρύδας αντί για ελαιόλαδο για να αποτρέψετε το μαύρισμα.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!