Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ελλάδα

Πύρινος εφιάλτης στο Ξυλόκαστρο: Μήνυμα από το 112 απομάκρυνσης των κατοίκων στον Πύργο Κορινθίας

Πύρινος εφιάλτης στο Ξυλόκαστρο: Μήνυμα από το 112 απομάκρυνσης των κατοίκων στον Πύργο Κορινθίας


Νέο μήνυμα απομάκρυνσης κατοίκων εστάλη μέσα στη νύχτα από το 112 στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της εφιαλτικής πυρκαγιάς στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας (φωτογραφία, επάνω, από το Χ).

Δύο άνδρες, 35 και 40 ετών, αναζητούνται στην περιοχή Ανω Πιτσά Κορινθίας

Οι κάτοικοι του Πύργου Κορινθίας ενημερώθηκαν από το 112 στις 04:12 σήμερα Δευτέρα, ν’ απομακρυνθούν προς Ζάχολη.

Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη και οι πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν ολονύχτια «μάχη» με τις φλόγες.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης ενώ προκαλούν ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες καθώς το πύρινο μέτωπο κινείται με μεγάλη ταχύτητα σε δύσβατες περιοχές και χαράδρες μέσα σε πυκνό δάσος.

Μέχρι τώρα έχει δοθεί εντολή εκκένωσης σε έξι χωριά ενώ σε άλλα τρία έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι να βρίσκονται σ’ ετοιμότητα.

Στο μεταξύ, δύο άνδρες, 35 και 40 ετών, αναζητούνται στην περιοχή Ανω Πιτσά Κορινθίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για άτομα που πήραν τα μηχανάκια τους την ώρα της μεγάλης φωτιάς προκειμένου να μεταβούν οικειοθελώς στο μαντρί γνωστού τους για να τον βοηθήσουν την ώρα της μεγάλης φωτιάς.

Κλειστά τα σχολεία

Σύμφωνα με αναφορές, αργά το βράδυ χθες Κυριακή οι φλόγες έφτασαν μέσα στο χωριό Ελληνικό και υπάρχουν πληροφορίες ότι καίγονται σπίτια.

Ο δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ανακοίνωσε ότι σήμερα Δευτέρα θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία λόγω των «έκτακτων συνθηκών» στην περιοχή.



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Μαγαζίνο

Συγγενείς, φίλοι και πρόσωπα από τον καλλιτεχνικό κόσμο είπαν το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Μόρτζο το πρωί του Σαββάτου 28/9. Ο σπουδαίος ηθοποιός έφυγε...

Αθλητικά

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το απόγευμα του Σαββάτου (28/9) την προετοιμασία του ενόψει του αυριανού (29/9, 21:30) μεγάλου αγώνα με την ΑΕΚ στην «OPAP Arena»...

Οικονομία

Συνολικά 78.233.767 ευρώ θα καταβληθούν σε 84.574 δικαιούχους, από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου 2024, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ...

Κόσμος

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε τον θάνατο του επί 32 χρόνια ηγέτη της, Χασάν Νασράλα, τονίζοντας πως θα συνεχίσει να μάχεται το Ισραήλ. Είχε προηγηθεί η...