Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αυτοκίνητο

Πρόταση για προσθήκη τέταρτου φαναριού για τα αυτοοδηγούμενα οχήματα

Πρόταση για προσθήκη τέταρτου φαναριού για τα αυτοοδηγούμενα οχήματα


Ερευνητές του North Carolina State University διεξήγαγαν μια μελέτη που διαπίστωσε ότι η προσθήκη ενός τέταρτου χρώματος στο φανάρι θα βελτίωνε τη ροή της κυκλοφορίας στις διασταυρώσεις και θα περιλάμβανε τα αυτοκίνητα αυτόνομης οδήγησης.

Ο Ali Hajbabaie, συν-συγγραφέας της μελέτης, είπε ότι όσο μεγαλύτερος αριθμός αυτόνομων οχημάτων στο δρόμο, τόσο πιο αποτελεσματική θα κινείται η κυκλοφορία μέσω των διασταυρώσεων. Είπε ότι το σύστημα θα βελτιώσει τη ροή κατά 25% και εξήγησε πώς λειτουργεί το σύστημα.

«[Ένα] αυτοκίνητο είναι υπεύθυνο για τρία αυτοκίνητα που το ακολουθούν και τώρα, αυτό το αυτοκίνητο συνομιλεί με άλλα αυτόνομα αυτοκίνητα και επίσης με τον ελεγκτή κυκλοφορίας και διαπραγματεύεται ένα ασφαλές δικαίωμα διέλευσης για την ομάδα των αυτοκινήτων να περάσει από τη διασταύρωση», είπε ο Hajbabaie.

Το τέταρτο φως ανάβει για αυτοκίνητα που οδηγούνται από ανθρώπους, τα οποία ακολουθούν το αυτόνομο αυτοκίνητο μπροστά τους.

«Τα αποτελέσματά μας δείχνουν όχι μόνο μειώσεις στον χρόνο ταξιδιού των αυτόνομων αυτοκινήτων, αλλά παρόμοιες μειώσεις στους χρόνους ταξιδιού των οχημάτων που οδηγούνται από ανθρώπους. Επίσης μειώνουμε τον χρόνο καθυστέρησης των πεζών που θέλουν να περάσουν από τη διασταύρωση», είπε ο Hajbabaie.

Ο Hajababaie είπε ότι η μοντελοποίηση υπολογιστή δείχνει ότι αυτό το σύστημα παράγει λιγότερα σφάλματα και ότι θα μπορούσε να σημαίνει ότι βλέπουμε το τέλος των πράσινων φωτών στα φανάρια.

«Πώς θα φαίνονται οι διασταυρώσεις σε 20,30, 40 χρόνια από τώρα, όταν όλα τα αυτοκίνητα είναι αυτόνομα; Μάλλον δεν θα χρειαζόμαστε φανάρι στη διασταύρωση», εξήγησε.

Το επόμενο βήμα για τους ερευνητές είναι να δοκιμάσουν την ιδέα στο δρόμο. Είναι χρόνια μακριά από τη χρήση στον πραγματικό κόσμο, είπε ο Hajababaie.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

Από τον Παράδεισο στην Κόλαση Επίπεδα καταπράσινα λιβάδια, μεσαιωνικά κάστρα και μια ενεργή εμπόλεμη ζώνη χωρίζουν την QJMOTOR SRT 800X από τον Παράδεισο και...

Ελλάδα

Με μία τρυφερή φωτογραφία διάλεξε να στείλει στα social media το «τελευταίο αντίο» στον πατέρα της, Ντίνο Καρύδη, που έφυγε από τη ζωή την...

Οικονομία

του Pascal Riché (*) Είναι περίεργη η απήχηση που μπορεί να έχει ένας νεολογισμός, δεκαετίες μετά την πρωτοεμφάνισή του. Το 1970, για να κοροϊδέψουν...

Μαγαζίνο

Μια φοβερή στιγμή περίμενε όλους τους φίλους του μπάσκετ που βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας το απόγευμα της Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου, έχοντας τη δυνατότητα...