Οι φυτικοί κιμάδες μου άρεσαν πολύ πριν γίνω χορτοφάγος, με αυτόν εδώ τον κιμά φακής να είναι στο TOP 3 των αγαπημένων μου, όχι μόνο επειδή είναι πεντανόστιμος, αλλά και επειδή είναι πάρα πολύ θρεπτικός με μπόλικο σίδηρο και πρωτεΐνη. Σε αυτήν την συνταγή τον συνδυάζω με τα καινούρια ζυμαρικά MISKO Protein Σπαγγέτι, που μου έχουν κλέψει την καρδιά με τη νοστιμιά τους (λατρεύω τον κουρκουμά) και το κράτημα τους. Μία μακαρονάδα ΦΟΥΛ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΪΝΗ, τέλεια για τις καθημερινές, το ταπεράκι το γραφείο και τις μέρες που κάνεις γυμναστική!
Δες ολόκληρη την συνταγή βήμα-βήμα σε video στο Tik Tok , φτιάξε την πρωτεϊνούχα μακαρονάδα και κάνε μας follow για περισσότερες συνταγές.
Super Tip
Το MISKO Protein Σπαγγέτι είναι το αγαπημένο μας ζυμαρικό στην πιο ανάλαφρη και υγιεινή εκδοχή του, με πρωτεΐνη αρακά και εμπλουτισμένο με κουρκουμά, ιδανική επιλογή για όσους ασχολούνται με την άσκηση.
Συνταγή
Πρωτεϊνούχα μακαρονάδα με κιμά φακής
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος: 40-50 λεπτά
Υλικά
-
500γρ. MISKO Protein Σπαγγέτι - 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
- 1 καρότο, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- 1 κ.σ. τοματοπελτές
- 100 ml κόκκινο κρασί
- 3 μπαχάρια
- 1 στικ κανέλα
- 450 γρ. ψιλές φακές , βρασμένες
- 600 γρ. ντομάτες, τριμμένες
- 200 ml νερό, καυτό
- 7-8 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο
Υλικά για το σερβίρισμα:
- φυτική παρμεζάνα ή άλλο φυτικό τυρί της επιλογής μας
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↓
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↑
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Ρίχνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε μία πλατιά κατσαρόλα και αφήνουμε να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και το καρότο και σοτάρουμε για 8-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο, τον τοματοπελτέ, τα μπαχάρια και την κανέλα και σοτάρουμε για 1 λεπτό ξύνοντας τον πάτο της κατσαρόλας.
2) Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθετουμε τις φακές, τις τριμμένες ντομάτες και το νερό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει με κλειστό καπάκι για 20 λεπτά ή μέχρι να χυλώσει. Αφαιρούμε τα μπαχάρια και τη κανέλα. Ρίχνουμε τον μαϊντανό και 50 ml ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για ακόμη 5 λεπτά.
3) Παράλληλα, γεμίζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό και αφήνουμε να βράσει. Μόλις βράσει, αλατίζουμε καλά και προσθέτουμε τα MISKO Protein Σπαγγέτι και τα αφήνουμε να βράσουν για τον μικρότερο χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία.
4) Σουρώνουμε, περιχύνουμε τα ζυμαρικά με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τα ρίχνουμε πίσω στην κατσαρολα.
5) Σερβίρουμε με τον κιμά φακής, φυτική παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αυτό το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Στο Madame Ginger, προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούμε και οι ίδιοι στην κουζίνα μας και βάζουμε στο τραπέζι μας, brands τα οποία ταιριάζουν στην φιλοσοφία μας και εστιατόρια στα οποία θα μας δείτε να τρώμε συχνά.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!