Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Προτείνει κόλλα στην πίτσα και πέτρες για γεύμα

Προτείνει κόλλα στην πίτσα και πέτρες για γεύμα


Προτείνει κόλλα στην πίτσα, πέτρες για γεύμα και τρέξιμο με ψαλίδι ως την καλύτερη άσκηση. Οι απαντήσεις της AI της Google εκτός από λανθασμένες, είναι και επικίνδυνες.

Η Google είναι το πρώτο μέσο που θα στραφεί κάποιος για να κάνει την πιο απίθανη ερώτηση, αναζητώντας την απάντηση. Μόνο που τελικά, αυτή η απάντηση εκτός από άτοπη, μπορεί να είναι και εξαιρετικά επικίνδυνη για τη ζωή του. Και η υποσημείωση ότι οι απαντήσεις της AI είναι σε πειραματικό στάδιο, δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για όσα απαντά ή προτείνει.


Το τελευταίο διάστημα η Google βρέθηκε στο στόχαστρο αρνητικής κριτικής, με τα social media να κατακλύζονται από τις… απίθανες, όσο και εξαιρετικά επιβλαβείς για την υγεία απαντήσεις της Google σε διάφορες ερωτήσεις. Για παράδειγμα, χρήστης αναζητά την απάντηση για αν είναι ωφέλιμο για την υγεία να τρέχεις κρατώντας ένα ψαλίδι. Η Google απαντά: «Το τρέξιμο με ψαλίδι είναι άσκηση cardio, που μπορεί να αυξήσει τους παλμούς της καρδιάς και απαιτεί συγκέντρωση. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι μπορεί να προσφέρει ενδυνάμωση».

2-J4CRN.jpg

Χρήστης αναρωτιέται ποια είναι τα οφέλη της υγείας του να κάνεις μπάνιο με μια τοστιέρα. Η Google απαντά: «Το μπάνιο με τοστιέρα είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να αποβάλλετε το άγχος. Αν και το να την πιάσετε σε περίπτωση που γλιστρήσει στη μπανιέρα, ίσως αποδειχθεί μοιραίο».

Ένας άλλος χρήστης αναρωτιέται αν έχει αγωνιστεί σκύλος στο Εθνικό Πρωτάθλημα Χόκεϊ (NHL) και η Google απαντά ότι έχει σκοράρει και οκτώ γκολ.

3-DzNnn.jpg

Οι απαντήσεις πηγαίνουν σε άλλο επίπεδο όταν κάποιος αναρωτιέται πώς μπορεί να κάνει τη σάλτσα στην πίτσα του πιο παχύρευστη: «Μπορείτε να προσθέσετε 1/8 της κούπας από μη-τοξική κόλλα, για να γίνει πιο παχύρευστη η σάλτσα».

Η AI της Google επίσης άλλαξε το θρήσκευμα του Μπάρακ Ομπάμα, τον οποίο αναφέρει ως μουσουλμάνο, ενώ συμβουλεύει να τρώτε τουλάχιστον μια μικρή πέτρα την ημέρα.

Στις… ιατρικές συμβουλές συγκαταλέγεται και η προτροπή να πίνει κάποιος τα ούρα του προκειμένου να απαλλαγεί από τις πέτρες στα νεφρά. 

4-QYtwV.jpg

Η απάντηση της Google

Την ώρα που οι απαντήσεις της Google αυτή τη στιγμή μοιάζουν τουλάχιστον… ηλίθιες, αν όχι εξαιρετικά επικίνδυνες, εκπρόσωπος της εταιρείας σχολίασε: «Τα συγκεκριμένα παραδείγματα είναι εξαιρετικά σπάνιες αναζητήσεις και δεν αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα της εμπειρίας της πλειοψηφίας των χρηστών. Η συντριπτική πλειοψηφία των απαντήσεων προσφέρουν ενημέρωση υψηλής ποιότητας. Κάναμε εκτεταμένες δοκιμές πριν δώσουμε στο κοινό αυτή τη νέα εμπειρία και θα χρησιμοποιήσουμε αυτά τα μεμονωμένα περιστατικά για να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο το σύστημα».

Σύμφωνα με τη Google, η αιτία για τις λάθος απαντήσεις, είναι οι λάθος ερωτήσεις. Ωστόσο, οι απαντήσεις της AI και η αναζήτηση της Google είναι πλέον ξεκάθαρο ότι έχουν σοβαρά, θεμελιώδη ζητήματα. Η εμπιστοσύνη στην αναζήτηση της Google έχει χαθεί και οι χρήστες μπορεί να αρχίζουν να αναζητούν αλλού τις απαντήσεις, κάτι το οποίο αναμένεται να μειώσει σταδιακά και να βλάψει την απόδοση για τους διαφημιστές, ενώ θα μειώσει περαιτέρω την οργανική επισκεψιμότητα στους ιστότοπους.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Η Volvo μπορεί να μην μεταβαίνει σε μια αμιγώς ηλεκτρική σειρά οχημάτων τόσο γρήγορα όσο είχε υποσχεθεί κάποτε, αλλά αυτό δεν...

Ελλάδα

Με βούλευμα που δημοσιεύτηκε, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης απαλλάσσει τον τέως δήμαρχο Θερμαϊκού Γιώργο Τσαμασλή από την κατηγορία της υπηρεσιακής απιστίας σε βάρος Οργανισμού...

Κόσμος

Ο νιτρικός πενταερυθρίτης PETN (Pentaerythritol tetranitrate) ή corpent ή pentrite ή nitropenta[1] που χρησιμοποιήθηκε στις εκρήξεις βομβητών στον Λίβανο, είναι ένα από τα πιο...

Αυτοκίνητο

Η Triumph Motorcycles ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές για τη Speed Twin 1200, καθώς και την κυκλοφορία μιας νέας Speed Twin 1200 RS, με πιο σπορ χαρακτήρα....