ΥΛΙΚΑ
¼ φλ. ελαιόλαδο
2/3 φλ. ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
2 φλ. καϊσιά κομμένα στη μέση και μετά σε 4-6 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος τους
1 φλ. πουργούρι (πλιγούρι)
1 ½ φλ. ζεστό νερό
1 κουταλάκι αλάτι
1 πρέζα μαύρο πιπέρι
½ φλ. καβουρδισμένα αμύγδαλα
2/3 φλ. σταφιδάκια
1/3 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα καϊσιά. Προσθέτουμε το πουργούρι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Βάζουμε το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε το νερό, αφήνουμε να κοχλάσει για 1-2 λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το πουργούρι να τραβήξει όλο το νερό. Ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, τα σταφιδάκια, το μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!