ΥΛΙΚΑ
12 φέτες µπέικον-ποσυρτή Φιλήμων Γεύσεις Παραδοσιακά Αλλαντικά
12 φοινίκια
3-4 κλωνάρια φρέσκο θυµάρι
3 φύλλα αρµπαρόριζα (κιούλι)
Αλάτι, πιπέρι
½ φλ. κουµανδαρία
1 κουταλιά λάδι
Για τη σάλτσα:
1 φλ. κουµανδαρία
1 κουταλιά µαύρη ζάχαρη
1 φλ. σάλτσα gravy
1 κουταλιά κορν φλάουερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε να µαλακώσουν τα κοµµάτια χοιρινού και αλατοπιπερώνετε και από τις δυο πλευρές. Αφαιρείτε τα κουκούτσια από τα φοινίκια και βάζετε ένα σε κάθε κοµµάτι µπέικον. Τυλίγετε και στερεώνετε µε µια οδοντογλυφίδα.
Σε ένα ταψί ή βαθουλό δοχείο τοποθετείτε τα ρολά και προσθέτετε το θυµάρι, την αρµπαρόριζα και το ½ φλιτζάνι κουµανδαρίας. Καλύπτετε από πάνω και αφήνετε για 1 ώρα να µαριναριστεί το κρέας.
Σε ένα καυτό τηγάνι βάζετε το λάδι και σοτάρετε τα ρολά από όλες τις πλευρές να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώµα. Απλώνετε τα ρολά σε ένα ταψί και ψήνετε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180οC για 25 λεπτά. Παράλληλα, σε µια µικρή κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη και τη κουµανδαρία και βράζετε να µειωθεί το µίγµα κατά το ήµισυ.
Προσθέτετε τη σάλτσα γκρέιβι και ανακατεύετε καλά. ∆ιαλύετε το κορν φλάουερ σε 3 κουταλιές νερό, αδειάζετε µέσα στη σάλτσα ανακατεύετε και σερβίρετε.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!