Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ποιος είναι ο ιδανικός χρόνος ψησίματος ενός βοδινού στέικ;

Ποιος είναι ο ιδανικός χρόνος ψησίματος ενός βοδινού στέικ;



Ο χρόνος ψησίματος ενός βοδινού στέικ εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως το πάχος του, το είδος του κοψίματος, και το πόσο “ψημένο” το προτιμάς (rare, medium, well-done). Ακολουθούν κάποιες γενικές κατευθυντήριες γραμμές για ένα στέικ με πάχος περίπου 2-3 εκ.:

Rare (ελαφρώς ψημένο): Ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Η εσωτερική θερμοκρασία πρέπει να είναι περίπου 50°C.
Medium-Rare (μέτρια προς ελαφρώς ψημένο): Ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Η εσωτερική θερμοκρασία πρέπει να είναι περίπου 55°C.
Medium (μέτρια ψημένο): Ψήνουμε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά. Η εσωτερική θερμοκρασία πρέπει να είναι περίπου 60°C.
Medium-Well (μέτρια προς καλοψημένο): Ψήνουμε για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά. Η εσωτερική θερμοκρασία πρέπει να είναι περίπου 65°C.
Well-Done (καλοψημένο): Ψήνουμε για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά. Η εσωτερική θερμοκρασία πρέπει να φτάσει περίπου τους 70°C.

Χρησιμοποιώντας θερμόμετρο κρέατος, μπορείς να ελέγξεις πιο εύκολα την εσωτερική θερμοκρασία για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΚΟΣΜΟΣ

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Έλον Μασκ στηρίζει με αναρτήσεις του στο Χ τον κύπριο ευρωβουλευτή και YouTuber Φειδία Παναγιώτου. Αυτή τη...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιξαν οι κάλπες των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ και η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα, εκτός κι αν αποφασιστεί να δοθεί...

ΚΟΣΜΟΣ

Σε νέα έξαρση της βίας ανάμεσα σε σουνίτες και σιίτες από την Πέμπτη, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, τουλάχιστον 82 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους...

ΚΟΣΜΟΣ

Η ιορδανική αστυνομία απέκλεισε νωρίτερα περιοχή κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Αμμάν, ύστερα από επεισόδιο με πυροβολισμούς, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters...