Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Ποιος είναι ο ιδανικός χρόνος ψησίματος ενός βοδινού στέικ;

Ποιος είναι ο ιδανικός χρόνος ψησίματος ενός βοδινού στέικ;



Ο χρόνος ψησίματος ενός βοδινού στέικ εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως το πάχος του, το είδος του κοψίματος, και το πόσο “ψημένο” το προτιμάς (rare, medium, well-done). Ακολουθούν κάποιες γενικές κατευθυντήριες γραμμές για ένα στέικ με πάχος περίπου 2-3 εκ.:

Rare (ελαφρώς ψημένο): Ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Η εσωτερική θερμοκρασία πρέπει να είναι περίπου 50°C.
Medium-Rare (μέτρια προς ελαφρώς ψημένο): Ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Η εσωτερική θερμοκρασία πρέπει να είναι περίπου 55°C.
Medium (μέτρια ψημένο): Ψήνουμε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά. Η εσωτερική θερμοκρασία πρέπει να είναι περίπου 60°C.
Medium-Well (μέτρια προς καλοψημένο): Ψήνουμε για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά. Η εσωτερική θερμοκρασία πρέπει να είναι περίπου 65°C.
Well-Done (καλοψημένο): Ψήνουμε για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά. Η εσωτερική θερμοκρασία πρέπει να φτάσει περίπου τους 70°C.

Χρησιμοποιώντας θερμόμετρο κρέατος, μπορείς να ελέγξεις πιο εύκολα την εσωτερική θερμοκρασία για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Τεχνολογία

Η Ελλάδα σχεδιάζει να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της με την αγορά των σύγχρονων drones Switchblade από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου...

Μαγαζίνο

Σε κάθε σχέση εμφανίζονται ζητήματα που απαιτούν λύση, ειδικά όταν αυτά σχετίζονται με τον ύπνο, ο οποίος είναι αναμφισβήτητα κρίσιμος για την υγεία μας....

Αυτοκίνητο

του Δημήτρη Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Υπάρχουν πολλά να συμβούν στη γραμμή εκκίνησης καθώς το paddock του MotoGP επιστρέφει στο υπέροχο Misano World Circuit...