Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ποια ευρωπαϊκή χώρα έχει τους περισσότερους φορτιστές για EV

Ποια ευρωπαϊκή χώρα έχει τους περισσότερους φορτιστές για EV


Μόλις πριν από λίγες ημέρας ο Σύνδεσμος Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) χτύπησε καμπανάκι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσιάζοντας μέσα από την τελευταία του έκθεση τις σημαντικές καθυστερήσεις που υπάρχουν στην ανάπτυξη του δικτύου των φορτιστών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν δείχνουν ότι για να επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει η Ε.Ε. σχετικά με την υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης θα πρέπει να ανέβει κατακόρυφα ο ρυθμός δημιουργίας νέων σημείων.

Παράλληλα πριν από λίγες ώρες ο ACEA παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία για τις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν προχωρήσει σημαντικά το δίκτυο των φορτιστών τους αλλά και αυτές που έχουν μείνει πίσω.

Οι αριθμοί δείχνουν ότι το 61% των φορτιστών για EVs που υπάρχουν στην Ευρώπη προέρχονται από τρεις μόλις χώρες, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ολλανδία. Αυτό σημαίνει ότι το υπόλοιπο 39% των φορτιστών μοιράζεται μεταξύ 24 χωρών, όπου η συνολική τους έκταση αντιστοιχεί στο 80% της επιφάνειας τής ηπείρου.

Η πρώτη χώρα είναι η Ολλανδία που έχει 144.453 σημεία, 52 φορές περισσότερα από τους φορτιστές της Ρουμανίας η οποία είναι σχεδόν 7 φορές μεγαλύτερη σε έκταση.

Την πρώτη πεντάδα των χωρών με τους περισσότερους φορτιστές συμπληρώνουν η Γερμανία (120.625), η Γαλλία (119.255), το Βέλγιο (44.363) και η Ιταλία (41.114). 

Στον αντίποδα οι χώρες με τα λιγότερα σημεία είναι η Κροατία (1.704), η Εσθονία (683), η Λετονία (535), η Κύπρος και η Μάλτα (101).

Η Ελλάδα, σύμφωνα με τον χάρτη που δημοσίευσε ο ACEA, έχει 3.166 δημόσια σημεία φόρτισης και είναι στο ίδιο «γκρουπ» με χώρες όπως η Ιρλανδία (2.825), η Ρουμανία (2.754), η Ουγγαρία (3.319) και η Σλοβακία (2.380).

ΠΗΓΗ: ACEA

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

Για τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Novartis και την άρση του καθεστώτος προστασίας των μαρτύρων μίλησε ο πρώην πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος στο ραδιόφωνο...

ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο ατύχημα με δύο τραυματίες σημειώθηκε τα ξημερώματα σήμερα, Παρασκευή, στην εθνική οδό Πατρών Αθηνών στο ύψος του καφέ «Χωριάτικο». Το τροχαίο που σημειώθηκε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Τα plug-in υβριδικά οχήματα συνήθως προσφέρουν μια μέτρια ηλεκτρική αυτονομία περίπου 30 – 40 χιλιομέτρων. Αυτονομία αρκετή για να καλύψει σύντομες...

Μαγαζίνο

Η Super Κική επέστρεψε στοYoutube με ένα νέο βίντεο και αυτή τη φορά δεν ήταν χιουμοριστικό. Αντίθετα μίλησε για όλους και για όλα, μετά...