Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Ποια είναι τα Θεσσαλικά σκόρδα που οι Ιάπωνες χρησιμοποιούν ως φάρμακο;

Ποια είναι τα Θεσσαλικά σκόρδα που οι Ιάπωνες χρησιμοποιούν ως φάρμακο;


Το σκόρδο χρησιμοποιείται στην Ελλάδα κυρίως για την αποφυγή του ματιάσματος, όμως οι Ιάπωνες το έχουν εκτιμήσει περισσότερο αποκαλύπτοντας τις θαυματουργές ιδιότητές του τόσο στην πρόληψη όσο και στη θεραπεία ασθενειών. Μάλιστα, στο 7ο Διεθνές Συμπόσιο για το Σκόρδο που διεξήχθη στο Μόναχο της Γερμανίας, το enTopio σκόρδο του Πλατυκάμπου Λάρισας  αναδείχθηκε ως ένα από τα κορυφαία τρόφιμα με φαρμακευτικές ιδιότητες.

Η ανακοίνωση έρχεται ως αποτέλεσμα της γενετικής ανάλυσης που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, έπειτα από σύγκριση με άλλες ποικιλίες σκόρδων από χώρες όπως η Ισπανία και η Αίγυπτος. Η παραδοσιακή ποικιλία του Πλατυκάμπου διαθέτει αντιοξειδωτική δράση έως και πέντε φορές υψηλότερη από τις άλλες ποικιλίες.

Είναι αμαρτία να το τρώμε! Πρέπει να γίνει φάρμακο

«Παγκοσμίως δεν υπάρχει πιο καλό σκόρδο. Οι Ιάπωνες που το δοκίμασαν είπαν ότι είναι αμαρτία να το τρώμε. Πρέπει να γίνει φάρμακο», εξηγεί στο Cantina ο Γιάννης Κουκούτσης, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου. «Ποιοτικά βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς και δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχει πάρει την αναγνώριση που πρέπει».

Από την Οσάκα της Ιαπωνίας, στον Πλατύκαμπο της Λάρισας.

Οι ιδιότητες του σκόρδου στην πρόληψη και θεραπεία ασθενειών όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ, διάφορες μορφές καρκίνου, καρδιακές νόσοι και άλλες χρόνιες παθήσεις οδήγησαν εκπροσώπους της Wakunaga Pharmaceutical Company από την Οσάκα της Ιαπωνίας μέχρι τον Πλατύκαμπο της Λάρισας για να συναντήσουν τους παραγωγούς και να γνωρίσουν από κοντά τη μέθοδο καλλιέργειάς του.

Η φαρμακευτική εταιρεία Wakunaga, που είναι ευρέως γνωστή ως Kyolic, κατέχει ηγετική θέση στην αγορά συμπληρωμάτων διατροφής με βάση το εκχύλισμα σκόρδου «Kyolic Aged Garlic Extract». Έχει αναπτύξει μια μοναδική διαδικασία ωρίμανσής του που αφαιρεί την έντονη μυρωδιά και ενισχύει τις ευεργετικές ενώσεις στις οποίες οφείλονται οι θετικές επιδράσεις του στην υγεία.

Πώς μπορούμε να ξεχωρίσουμε το θαυματουργό σκόρδο;

«Αυτά τα σκόρδα δεν είναι παντού ίδια γιατί, αν παρατηρήσετε, μία σκελίδα πετάει στην άκρη, δηλαδή, δεν είναι ολοστρόγγυλα σαν αυτά που βλέπουμε στην αγορά. Πρόκειται για μια ιδιομορφία της ντόπιας ποικιλίας και την καλλιεργούμε μόνο όσοι συμμετέχουμε στον συνεταιρισμό. Στην περιοχή του Πλατύκαμπου καλλιεργούνται και άλλες ποικιλίες, αλλά δεν είναι ίδιες. Για να καταλάβετε πόσο δυνατό είναι, σε μισό κιλό γιαούρτι δεν μπορούμε να βάλουμε τρεις σκελίδες σκόρδο». διευκρινίζει ο Γιάννης Κουκούτσης.

Το enTopio σκόρδο Πλατυκάμπου, που προέρχεται από παλιό σπόρο και όλη η διαδικασία γίνεται χειρωνακτικά με τον παραδοσιακό τρόπο, διεκδικεί αναγνώριση ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ).

 

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αθλητικά

Όπως έκανε γνωστό την Πέμπτη ο Ολυμπιακός, η Εύη Κουτσαυτάκη, η οποία ως τις 10 Ιουλίου του 2024 εργαζόταν στον ΣΚΑΪ, είναι η νέα...

Αθλητικά

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτήν την ώρα δύο αγώνες για την τρίτη και τελευταία ημέρα της πρεμιέρας της League Phase του Champions League. Η Μπενφίκα,...

Μαγαζίνο

Σε πυρετώδεις ετοιμασίες για την παράσταση «Brokeback Mountain» στην οποία θα πρωταγωνιστήσει τον Οκτώβριο βρίσκεται αυτή την περίοδο ο Μιχαήλ Ταμπακάκης. Το «Brokeback Mountain»...

Μαγαζίνο

Ίσως πρόκειται για μια από τις χειρότερες κατηγορίες γονιών, αφού η στάση τους αυτή έχει τρομερά αρνητικές επιπτώσεις στον ψυχισμό του παιδιού και στην...