Μια εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο αλμυρό ορεκτικό που θα μπορείτε να φτιάξετε στο πι και φι.
Πολλές φορές, όταν θέλουμε να κάνουμε ένα τραπέζι στους φίλους η την οικογένειά μας νιώθουμε σα να έχουμε στερέψει από έμπνευση και δυσκολευόμαστε να βρούμε νέες ιδέες.
Συγκεκριμένα, καθώς δίνουμε πρωτίστως βάση στο κυρίως πιάτο, τείνουμε να αφήνουμε τα ορεκτικά σε δεύτερη μοίρα. Ωστόσο, τα πρώτα πιάτα είναι αυτά που «καλωσορίζουν» τους καλεσμένους, επομένως θα έπρεπε να τους δίνουμε τη δέουσα προσοχή καθώς μας προδιαθέτουν για το υπόλοιπο γεύμα.
Ψάχνοντας ιδέες για αλμυρό ορεκτικό, βρήκαμε μια πανεύκολη συνταγή του σεφ Γιώργου Τσουλή για ένα πεντανόστιμο πιάτο με πιπεριές, ντομάτα και λιωμένο τυρί που θα σας λύσει τα χέρια!
Υλικά
- 5 ντομάτες ώριμες
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε χοντρές ροδέλες
- 2 πιπεριές κέρατο, κομμένες σε χοντρές ροδέλες
- 1 καυτερή πιπεριά, κομμένη σε χοντρές ροδέλες200 γρ. μυζήθρα νωπή
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, Πιπέρι
Εκτέλεση
- null
- Στο πολυκοπτικό, προσθέτουμε τις ντομάτες και τις πολτοποιούμε πολύ καλά και το αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και τα ζεσταίνουμε. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε όλες τις πιπεριές και τις σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 7-8 λεπτά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη μυζήθρα, μαγειρεύουμε για 3 λεπτά και σερβίρουμε.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!