Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πιλμένι γεμιστά με μανιτάρια και σάλτσα γιαουρτιού με πάπρικα

Πιλμένι γεμιστά με μανιτάρια και σάλτσα γιαουρτιού με πάπρικα


Φτιάχνουμε πιλμένι, τα ρώσικα τορτελίνια. Σε αυτή τη συνταγή, τα ζυμαρικά είναι γεμιστά με μανιτάρια και σερβίρονται με σάλτσα από γιαούρτι και πάπρικα.

Πιλμένι: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι. Κάνουμε μια λακκούβα, προσθέτουμε τα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα, το νερό και ζυμώνουμε πολύ καλά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια και στα τοιχώματα του μπολ. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και αφήνουμε για 30΄.

Γέμιση: Στο μούλτι ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια σαν κιμάς. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο τα μανιτάρια μέχρι να στεγνώσουν, κατόπιν ρίχνουμε και το κρεμμύδι, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι σοτάροντας για 5΄. Αφήνουμε να κρυώσει.

Σάλτσα: Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι, το σκόρδο και 2 κ.σ. από τη γέμιση για 2΄. Προσθέτουμε το αλεύρι πασπαλιστά και ανακατεύουμε για 1΄, κατόπιν τη μουστάρδα, τον τοματοπελτέ, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και τον ζωμό. Μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα ελαφρώς, ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε να πάρει μια βράση. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε αλευρωμένο πάγκο χωρίζουμε τη ζύμη με σπάτουλα κόφτη στη μέση. Κατόπιν με τον πλάστη ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε φύλλο πάχους 1 εκ. πασπαλίζοντας με αλεύρι για να μην κολλήσει. Με ένα κουπάτ με διάμετρο 7-8 εκ. κόβουμε στρογγυλούς δίσκους ζύμης. Γεμίζουμε κάθε κομμάτι με 1 κ.γ. από τη γέμιση, το βρέχουμε ελαφρά στη μια άκρη και το κλείνουμε σε μισοφέγγαρο πατώντας πολύ καλά τις άκρες, δημιουργώντας ένα τορτελίνι.

Τα ακουμπάμε σε αλευρωμένο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Βράζουμε τα πιλμένι σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια. Τα σουρώνουμε με τρυπητή κουτάλα. Σερβίρουμε με σάλτσα, άνηθο και αγγουράκι τουρσί.

Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

Διαδικασία

Βήμα 1

Πιλμένι: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι. Κάνουμε μια λακκούβα, προσθέτουμε τα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα, το νερό και ζυμώνουμε πολύ καλά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια και στα τοιχώματα του μπολ. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και αφήνουμε για 30΄.

Βήμα 2

Γέμιση: Στο μούλτι ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια σαν κιμάς. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο τα μανιτάρια μέχρι να στεγνώσουν, κατόπιν ρίχνουμε και το κρεμμύδι, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι σοτάροντας για 5΄. Αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 3

Σάλτσα: Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι, το σκόρδο και 2 κ.σ. από τη γέμιση για 2΄. Προσθέτουμε το αλεύρι πασπαλιστά και ανακατεύουμε για 1΄, κατόπιν τη μουστάρδα, τον τοματοπελτέ, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και τον ζωμό. Μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα ελαφρώς, ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε να πάρει μια βράση. Αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 4

Σε αλευρωμένο πάγκο χωρίζουμε τη ζύμη με σπάτουλα κόφτη στη μέση. Κατόπιν με τον πλάστη ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε φύλλο πάχους 1 εκ. πασπαλίζοντας με αλεύρι για να μην κολλήσει. Με ένα κουπάτ με διάμετρο 7-8 εκ. κόβουμε στρογγυλούς δίσκους ζύμης. Γεμίζουμε κάθε κομμάτι με 1 κ.γ. από τη γέμιση, το βρέχουμε ελαφρά στη μια άκρη και το κλείνουμε σε μισοφέγγαρο πατώντας πολύ καλά τις άκρες, δημιουργώντας ένα τορτελίνι.

Βήμα 5

Τα ακουμπάμε σε αλευρωμένο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Βράζουμε τα πιλμένι σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια. Τα σουρώνουμε με τρυπητή κουτάλα. Σερβίρουμε με σάλτσα, άνηθο και αγγουράκι τουρσί.

Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Όση αγωνία είχε το ματς μέσα στο παρκέ, τόση ομορφιά «στόλιζε» τις κερκίδες του ΣΕΦ. Μάλιστα, ο σκηνοθέτης του αγώνα, συνέλαβε μια καλλονή αρκετές...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

***Το πρακτορείο Άργος του ολιγάρχη Μαρινάκη και των υπαλλήλων του, επιδιώκουν, συμπλέοντας με την κυβέρνηση, την εξόντωση όλων των αντικαθεστωτικών εφημερίδων με την αντιεμπορική...

ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ρεπουμπλικάνοι κερδίζουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπως προέβλεψε το NBC News, καθώς το κόμμα του Τραμπ αποκτά τον πλήρη έλεγχο της Ουάσινγκτον. Ο...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η BMW ετοιμάζεται για την επόμενη γενιά της εμβληματικής M3, η οποία αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της το 2028, ενώ κατά πάσα πιθανότητα...