Συστατικά
1 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε κύβους,
2 κουταλιές ελαιόλαδο,
1 πρέζα μπούκοβο (προαιρετικά),
1 βαζάκι σάλτσα (420γρ.) Sharwood’s Tikka Masala,
1 κουταλάκι αλάτι.
#Για τη σαλάτα:#
φύλλα μαρουλιού,
αγγουράκι κομμένο σε ροδέλες,
ντομάτα ψιλοκομμένη,
κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες,
2 κουταλιές ελαιόλαδο,
1 κουταλιά ξίδι,
1 κουταλάκι αλάτι.
Σε ένα μπολ, βάζετε το ελαιόλαδο, το μπούκοβο, αν θα βάλετε, το αλάτι και ανακατεύετε καλά.
Ενσωματώνετε στο μίγμα τη Sharwood’s Tikka Masala και προσθέτετε το κοτόπουλο.
Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Βγάζετε το κοτόπουλο από το ψυγείο μισή ώρα πριν να το ψήσετε.
Περνάτε το κοτόπουλο σε μεταλλικά σουβλάκια και ψήνετε στα κάρβουνα ή στην ψησταριά για 15-20 λεπτά.
Κατά διαστήματα γυρίζετε τα σουβλάκια για να ψηθούν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.
Αν θέλετε ψήνετε τα σουβλάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά.
#Για τη σαλάτα:# Σε ένα μπολ χοντροκόβετε τα φύλλα μαρουλιού και προσθέτετε το αγγουράκι, την ντομάτα και το κρεμμύδι.
Σε ένα βαζάκι που κλείνει βάζετε το ελαιόλαδο, το ξίδι και το αλάτι.
Χτυπάτε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα και περιχύνετε τη σαλάτα.
Σερβίρετε το κοτόπουλο με τη δροσερή σαλάτα.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!