Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αυτοκίνητο

Πετούν αυτοκίνητα σε γκρεμό ύψους δεκάδων μέτρων -Πού θα συναντήσεις το βάρβαρο έθιμο που προκαλεί ίλιγγο;

Πετούν αυτοκίνητα σε γκρεμό ύψους δεκάδων μέτρων -Πού θα συναντήσεις το βάρβαρο έθιμο που προκαλεί ίλιγγο;


Στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού φαίνεται να έχουν κάπως αλλόκοτες ιδέες για τη διασκέδασή τους, με μία από αυτές να είναι το “Alaskan Car Launch”.

Η Αλάσκα, η 49η πολιτεία των ΗΠΑ, πέρασε στα χέρια των Αμερικανών το 1867 έναντι του ποσού των 7,2 εκατομμυρίων δολαρίων, που δόθηκε στους Ρώσους ώστε να παύσουν να ασκούν οποιοδήποτε έλεγχο στην περιοχή. Αποκομμένοι από το υπόλοιπο αμερικανικό έδαφος και με ιδιαίτερες κλιματικές συνθήκες, οι κάτοικοι εκεί έχουν δημιουργήσει τους δικούς τους, κάπως αλλόκοτους για τους περισσότερους, τρόπους διασκέδασης.

Alaskan Car Launch

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι, ενώ στις άλλες πολιτείες, την Ημέρα της Ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών (4η Ιουλίου), πετούν πυροτεχνήματα, στην Αλάσκα προτιμούν να ρίχνουν αυτοκίνητα από έναν γκρεμό, τα οποία συντρίβονται στο έδαφος. Εκτός του ότι είναι πιο εντυπωσιακό για όλους να βλέπουν οχήματα να πετούν για μερικά δευτερόλεπτα πριν γίνουν μια άμορφη μάζα σιδερικών, το ζήτημα είναι και τεχνικό, αφού τα πυροτεχνήματα δεν φαίνονται εύκολα στον ουρανό της Αλάσκα το καλοκαίρι, μιας και ουσιαστικά δεν νυχτώνει ποτέ.

Η συγκεκριμένη παράδοση ξεκίνησε πριν από 8 χρόνια και πλέον προσελκύει χιλιάδες θεατές από όλες τις περιοχές της Αμερικής, που θέλουν να πάρουν μέρος σε αυτή τη μοναδική και, για κάποιους, συναρπαστική εκδήλωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το “Alaskan Car Launch” δεν είναι απλώς μερικοί τύποι που πετούν αυτοκίνητα από το γκρεμό, αλλά μια καλά οργανωμένη εκδήλωση που, μεταξύ άλλων, προσφέρει μπάρμπεκιου, συναυλίες και διάφορα άλλα δρώμενα για να διασκεδάσουν τους επισκέπτες πριν από το μεγάλο φινάλε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμα κι η προετοιμασία των αυτοκινήτων που πρόκειται να κάνουν το μεγάλο άλμα είναι ήδη ένα εντυπωσιακό θέαμα. Όλα τα οχήματα είναι παραταγμένα και το καθένα περνά κάτω από την αμερικανική σημαία με τέρμα το γκάζι πριν ξεκινήσει την πτώση των 91 μέτρων.

Alaskan Car Launch 2

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετά από τα αυτοκίνητα είναι ακόμα λειτουργικά, με τους συμμετέχοντες να αφιερώνουν χρόνο για να τα εξατομικεύσουν, ώστε να τους δώσουν λίγη ακόμα λάμψη πριν από το τελευταίο τους άλμα.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Τεχνολογία

Η Ελλάδα σχεδιάζει να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της με την αγορά των σύγχρονων drones Switchblade από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου...

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Οικονομία

Το σήμα της εκκίνησης για ένα νέο μεγάλο κύκλο επενδύσεων του Ομίλου στους τομείς των παραχωρήσεων και των ΣΔΙΤ εντός κι εκτός Ελλάδας, έδωσε...

Μαγαζίνο

SKG calling … και η Μαρίνα ήταν εκεί! Η Μαρίνα Σάττι κατέκτησε και τη Θεσσαλονίκη τo Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου με μια μεγαλειώδη sold out συναυλία...