Ψάρι με λαδερό λαχανικό; Ναι, ταιριάζουν πολύ! Δοκιμάστε αυτή την απίθανη συνταγή με ψωμωμένη πεσκανδρίτσα και τρυφερά φασολάκια και θα μας θυμηθείτε!
40′ προετοιμασία, 1 ώρα και 10′ μαγείρεμα, Σύνολο: 1 ώρα και 50′
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε πεσκανδρίτσα με φασολάκια πρώτα αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και το αφήνουμε στο ψυγείο (μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά).
- Σε μια μεγάλη, κατά προτίμηση πλατιά, κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τη μισή ποσότητα σκόρδου για περίπου μισό λεπτό, προσέχοντας να μη μαυρίσει και πικρίσει.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια ψαριού και τα ροδίζουμε για περίπου 1 – 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μεγάλο πιάτο και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Στο ελαιόλαδο που ήδη υπάρχει στην κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 4 – 5 λεπτά, έως ότου μαλακώσει λίγο.
- Προσθέτουμε τα φασολάκια, το μαϊντανό, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε το ούζο μαζί με 400 ml ζεστό νερό, αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση για 2 – 3 λεπτά, μετριάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε τα φασολάκια για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να γίνουν όσο τρυφερά και μαλακά θέλουμε.
- Αν ενδιαμέσως σωθούν τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
- Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, σκορπίζουμε το δυόσμο, ανακατεύουμε με μια κουτάλα και δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά.
- Αν υπάρχουν παραπανίσια υγρά στην κατσαρόλα, αφήνουμε για 1 – 2 λεπτά να εξατμιστούν και βάζουμε με προσοχή το ψάρι μαζί με τα υγρά που πιθανώς άφησε στο πιάτο.
- Σείουμε την κατσαρόλα (δεν ανακατεύουμε για να μη διαλυθεί το ψάρι), σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό στο σβησμένο μάτι για 5 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το υπόλοιπο σκόρδο για μισό λεπτό, ίσα να βγάλει το άρωμά του. Το αφαιρούμε.
- Ρίχνουμε τα ντοματίνια, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 – 6 λεπτά, ή μέχρι να μελώσουν, και περιχύνουμε με το μείγμα το φαγητό.
- Σερβίρουμε αμέσως την πεσκανδρίτσα με τα φασολάκια και συνοδεύουμε με ψωμί ή παξιμάδια και ελιές της αρεσκείας μας.
Ενα ροζέ κρασί ταιριάζει πολύ, αλλά δεν θα έλεγα όχι και σε ένα λευκό Sauvignon.
Πηγή: gastronomos.gr
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!