Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Πεντανόστιμη ψητή αγκινάρα στη φριτέζα αέρος σε 15 λεπτά

Πεντανόστιμη ψητή αγκινάρα στη φριτέζα αέρος σε 15 λεπτά


Έφτασε η ώρα για την πιο νόστιμη ψητή αγκινάρα που έχουμε δοκιμάσει και γίνεται σε μόλις 15 λεπτά στη φριτέζα αέρος. Η συνταγή αυτή όχι μόνο γίνεται γρήγορα και εύκολα με 4 υλικά, αλλά μας εγγυάται ότι θα βάλουμε ένα πεντανόστιμο και θρεπτικό (και vegan!) ορεκτικό στη λίστα με τα αγαπημένα μας. Είστε διατακτικοί; Μια δοκιμή θα σας πείσει!

Ψητή αγκινάρα στη φριτέζα αέρος
Υλικά
2 αγκινάρες μετρίου μεγέθους
1 μικρό λεμόνι
1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τη φριτέζα αέρος στους 170°C για περίπου 4-5 λεπτά. Ξεπλένουμε τις αγκινάρες κάτω από τρεχούμενο νερό για να τις καθαρίσουμε. Τις ταμπονάρουμε με μια πετσέτα για να φύγουν τα νερά και αφαιρούμε περίπου 7-10 εξωτερικά φύλλα. Κόβουμε λίγο τις αγκινάρες και από τις 2 άκρες, φροντίζοντας να αφήσουμε ένα μέρος από το κοτσάνι της.

Στη συνέχεια, τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος και τις τοποθετούμε με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Στίβουμε πάνω τους το φρέσκο λεμόνι, χρησιμοποιώντας περίπου ¼ από ένα λεμόνι ανά κομμάτι. Στη συνέχεια ραντίζουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι για να τις αρωματίσουμε.

Βάζουμε τις αγκινάρες τη φριτέζα αέρος με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και ρίχνουμε ξανά ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι (μπορούμε να ρίξουμε όση ποσότητα θέλουμε ανάλογα με τις γευστικές μας προτιμήσεις).
Ψήνουμε για 12-15 λεπτά (ή μέχρι να είναι έτοιμες) στους 170°C. Σερβίρουμε με ένα ντιπ της επιλογής μας.

Πεντανόστιμη ψητή αγκινάρα στη φριτέζα αέρος σε 15 λεπτά

Tips σερβιρίσματος

  • Η αγκινάρα ταιριάζει πολύ με το σκόρδο. Μπορούμε λοιπόν, εάν μας αρέσει, να το προσθέσουμε λίγη ποσότητα σε σκόνη μαζί με το πιπέρι. Φυσικά, μπορούμε να πειραματιστούμε και με ένα μιξ πιπεριών αντί να περιοριστούμε στο μαύρο πιπέρι (αν και η αλήθεια είναι πως γευστικά δένει πολύ με την αγκινάρα).
  • Για πιο πλούσια και αλμυρή γεύση προσθέτουμε τριμμένη παρμεζάνα. Το αποτέλεσμα θα μας εντυπωσιάσει ευχάριστα!
  • Για ντιπ μπορούμε να επιλέξουμε μια σως γιαουρτιού (ή ακόμα και σκέτο στραγγιστό γιαούρτι) αλλά και μια αγιολί. Επιτρέπεται -και επιβάλλεται- βέβαια να δοκιμάσουμε διάφορους γευστικούς συνδυασμούς και με διάφορες άλλες σως και να διαλέξουμε την αγαπημένη μας.

Το άρθρο της εβδομάδας


Air,Fryer,Homemade,Grilled,Potato

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Οικονομία

του Pascal Riché (*) Είναι περίεργη η απήχηση που μπορεί να έχει ένας νεολογισμός, δεκαετίες μετά την πρωτοεμφάνισή του. Το 1970, για να κοροϊδέψουν...

Μαγαζίνο

Μια φοβερή στιγμή περίμενε όλους τους φίλους του μπάσκετ που βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας το απόγευμα της Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου, έχοντας τη δυνατότητα...

Κόσμος

Ο απολογισμός των θυμάτων εξαιτίας των πλημμυρών και των κατολισθήσεων που προκάλεσε ο τυφώνας Γιάγκι στη Μιανμάρ διπλασιάστηκε, φθάνοντας τους 226 νεκρούς, ενώ άλλοι...

Αυτοκίνητο

Από τον Παράδεισο στην Κόλαση Επίπεδα καταπράσινα λιβάδια, μεσαιωνικά κάστρα και μια ενεργή εμπόλεμη ζώνη χωρίζουν την QJMOTOR SRT 800X από τον Παράδεισο και...