ΥΛΙΚΑ
12 παϊδάκια αρνίσια, καθαρισμένα από το περισσό λίπος τους,
1 κουταλάκι φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι,
ελαιόλαδο για ράντισμα,
1 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού,
½ φλ. χυμό ροδιού,
1 κουταλιά σιρόπι ροδιού ή πετιμέζι (έψημα),
1 ρόδι τα σπόρια,
1 κουταλιά μέλι,
½ κοφτή κουταλιά μπούκοβο ή νιφάδες τσίλι
Αλάτι, πιπέρι
Τα κρατάτε (εκτός ψυγείου) σκεπασμένα για 30-60 λεπτά (ή στο ψυγείο για 1 βράδυ και τα βγάζετε για ½ ώρα πριν τα ψήσετε για να πάρουν τη θερμοκρασία δωματίου).
Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το χυμό του πορτοκαλιού και του ροδιού, το σιρόπι ροδιού ή το πετιμέζι, τα σπόρια του ροδιού, το μέλι και το μπούκοβο ή τις νιφάδες τσίλι και τα βράζετε μέχρι να κοχλάσουν.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το βράσιμο για 20-25 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Το μοιράζετε σε 2 μπολάκια.
Προθερμαίνετε την ψησταριά σε μέτρια θερμοκρασία (Medium Heat) αν είναι με γκάζι ή ετοιμάζετε τα κάρβουνα (μην βάλετε πολλά ή τραβάτε μερικά στην άκρη), βάζοντας απάνω τη σχάρα για να ζεσταθεί καλά.
Λαδώνετε τη σχάρα και βάζετε απάνω τα παϊδάκια.
Τα ψήνετε για 3-4 περίπου λεπτά, από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και ύστερα, συνεχίζετε το ψήσιμο αλείφοντάς τα συχνά με τη μαρινάτα (το σιρόπι) από το ένα μπολ και γυρίζοντάς τις 3-4 φορές.
#Ελέγχετε αν είναι έτοιμα κόβοντας ένα κομμάτι:#
Πρέπει να είναι ψημένο πέρα για πέρα.
Τα αλατοπιπερώνετε, τα αποσύρετε από τη φωτιά και τα σερβίρετε περιχύνοντάς τα με το σιρόπι από το δεύτερο μπολ.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!