Συστατικά
16 παϊδάκια αρνίσια
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
1 γεμάτο κουταλάκι φυλλαράκια φρέσκου δεντρολίβανου
1 κουταλιά φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι
1 κουταλάκι ξύσμα λάιμ ή λεμονιού
1 γερή πρέζα μπούκοβο ή νιφάδες τσίλι
4 κουταλιές ελαιόλαδo
αλάτι χοντρό θαλασσινό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Βάζετε στη γυάλα του μπλέντερ ή του πολυμίξερ τα σκόρδα, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το ξύσμα, το μπούκοβο ή τις νιφάδες τσίλι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να γίνει ένας λείος πολτός.
Βάζετε το κρέας σε μια λεκάνη, το περιχύνετε με το μίγμα και το ανακατεύετε να πιάσει καλά παντού.
Σκεπάζετε τη λεκάνη και την κρατάτε στο ψυγείο για 1-3 ώρες, ανακατεύοντας το κρέας 1-2 φορές.
Το βγάζετε από το ψυγείο ½ ώρα πριν το ψήσετε για να πάρει τη θερμοκρασία δωματίου.
Στο μεταξύ, προθερμαίνετε την ψησταριά σε μέτρια θερμοκρασία (Medium Heat) αν είναι με γκάζι ή ετοιμάζετε τα κάρβουνα (μη βάλετε πολλά ή τραβάτε μερικά στην άκρη), βάζοντας απάνω τη σχάρα για να ζεσταθεί καλά.
Στραγγίζετε το κρέας κρατώντας τη μαρινάτα του.
Λαδώνετε τη σχάρα και βάζετε απάνω τις κοτολέτες.
Τις ψήνετε για 20 περίπου λεπτά, γυρίζοντάς τις 2-3 φορές και αλείφοντάς τις με τη μαρινάτα τους.
Ελέγχετε αν είναι έτοιμες κόβοντας ένα κομμάτι.Πρέπει να είναι ψημένο πέρα για πέρα.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!