ΥΛΙΚΑ
280 γρ. πατάτες
60 γρ. πανσέτα
140 γρ. κρεµµύδια ψιλοκοµµένα
280 γρ. τυρί µπρι (brie)
4 αβγά
80 γρ. παρµεζάνα τριµµένη
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι
1 κουταλιά (15cl) φρέσκια κρέµα γάλακτος
1 κουταλιά φρεσκοκοµµένο µαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε πολύ λεπτά φετάκια. Τις τηγανίζετε µέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τις βγάζετε από το τηγάνι και τις διατηρείτε ζεστές. Σ’ ένα µπολ χτυπάτε τα αβγά µε την κρέµα γάλακτος και προσθέτετε την τριµµένη παρµεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι. Κόβετε την πανσέτα και το µπρι σε φετάκια και τα αφήνετε παράµερα. Αραδιάζετε σ’ ένα πυρίµαχο σκεύος τις πατάτες, προσθέτετε τα φετάκια της πανσέτα και τα ψιλοκοµµένα κρεµµύδια και περιχύνετε από πάνω το µίγµα των αβγών και της κρέµας γάλακτος. Πασπαλίζετε από πάνω µε φρεσκοκοµµένο µαϊντανό και καλύπτετε την επιφάνεια µε τις φέτες από το τυρί µπρι. Βάζετε το σκεύος σε προθερµασµένο φούρνο στους 180ο C και ψήνετε την πατατόπιτα για 15 περίπου λεπτά, µέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της. Τη σερβίρετε ζεστή, µε ένα ποτήρι καλό κόκκινο κρασί.
Martin Repetto
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!