Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πατατοσαλάτα με ντοματίνια και πορτοκάλι του Λευτέρη Λαζάρου βήμα βήμα

Πατατοσαλάτα με ντοματίνια και πορτοκάλι του Λευτέρη Λαζάρου βήμα βήμα


Ταιριάζει πολύ με το φουρνιστό χταπόδι του Λευτέρη, αλλά και με όλα τα θαλασσινά του σαρακοστιανού τραπεζιού.

 

Βάζουμε τις πατάτες σε μια βαθιά κατσαρόλα, τις καλύπτουμε με νερό και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν μαλάκωσαν. Εν τω μεταξύ, βάζουμε σε ένα τηγάνι τα ντοματίνια, λίγο αλάτι και 40 ml από το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 6-8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ζαρώσει η φλούδα τους. Αποσύρουμε και, μόλις κρυώσουν λίγο, τα ξεφλουδίζουμε προσεκτικά. Αφήνουμε στην άκρη τα ξεφλουδισμένα ντοματίνια μαζί με τα υγρά του τηγανιού. Μόλις γίνουν οι πατάτες, τις βγάζουμε και τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, ίσα να μπορούμε να τις πιάσουμε με μια πετσέτα. Τις ξεφλουδίζουμε και τις βάζουμε σε μπολ.

Πατατοσαλάτα πιρουνάτη με ντοματίνια και πορτοκάλι Πατατοσαλάτα πιρουνάτη με ντοματίνια και πορτοκάλι
Πατατοσαλάτα πιρουνάτη με ντοματίνια και πορτοκάλι Πατατοσαλάτα πιρουνάτη με ντοματίνια και πορτοκάλι
Πατατοσαλάτα πιρουνάτη με ντοματίνια και πορτοκάλι Πατατοσαλάτα πιρουνάτη με ντοματίνια και πορτοκάλι

Τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και ρίχνουμε αμέσως, όσο ακόμη αχνίζουν, το αλάτι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα ντοματίνια με τα υγρά τους και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να αναμειχθούν. Αν θέλουμε, στήνουμε την πατατοσαλάτα μέσα σε μεγάλο ή σε ατομικά τσέρκια.

15′ προετοιμασία

1 ώρα βράσιμο

Σύνολο: 1 ώρα και 15′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη ζεστή πατατοσαλάτα πιρουνάτη με ντοματίνια και πορτοκάλι, ξεκινάμε βάζοντας τις πατάτες σε μια βαθιά κατσαρόλα, τις καλύπτουμε με νερό και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν μαλάκωσαν.
  3. Εν τω μεταξύ, βάζουμε σε ένα τηγάνι τα ντοματίνια, λίγο αλάτι και 40 ml από το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 6-8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ζαρώσει η φλούδα τους.
  4. Αποσύρουμε και, μόλις κρυώσουν λίγο, τα ξεφλουδίζουμε προσεκτικά.
  5. Αφήνουμε στην άκρη τα ξεφλουδισμένα ντοματίνια μαζί με τα υγρά του τηγανιού.
  6. Μόλις γίνουν οι πατάτες, τις βγάζουμε και τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, ίσα να μπορούμε να τις πιάσουμε με μια πετσέτα.
  7. Τις ξεφλουδίζουμε και τις βάζουμε σε μπολ.
  8. Τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και ρίχνουμε αμέσως, όσο ακόμη αχνίζουν, το αλάτι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  9. Προσθέτουμε τα ντοματίνια με τα υγρά τους και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
  10. Αν θέλουμε, στήνουμε την πατατοσαλάτα μέσα σε μεγάλο ή σε ατομικά τσέρκια.

Πηγή: Γαστρονόμος

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσικά πλήγματα στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον δυο ανθρώπους στη Σούμι, στη βορειοανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές, την επομένη της νέας κατακόρυφης...

ΚΟΣΜΟΣ

«Τι θα κάνει στη συνέχεια ο Βλαντίμιρ Πούτιν;», είναι η ερώτηση που ακούγεται πολύ αυτή την εβδομάδα και αυτό είναι κατανοητό, όπως σημειώνει το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αν είμασταν στη Σουηδία, την Νορβηγία ή την Εσθονία, σίγουρα αυτό το άρθρο δεν θα το κάναμε.Γιατί εκεί οδηγοί μαθαίνουν από μικρή ηλικία πως...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η αναμενόμενη εξέλιξη της «έκπτωσης» του ΣΥΡΙΖΑ από τη δεύτερη θέση μεταξύ των κοινοβουλευτικών κομμάτων, πέρα από την αγανάκτηση που προκαλεί στα στελέχη, φέρνει...