Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Πατατοσαλάτα με θράψαλα, λιαστή ντομάτα και φύλλα κάππαρης

Πατατοσαλάτα με θράψαλα, λιαστή ντομάτα και φύλλα κάππαρης


Πιάτο της παρέας με καλοκαιρινή διάθεση που ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα.

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, τη γεμίζουμε με νερό και αλάτι, και αφήνουμε να πάρει βράση. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Ρίχνουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα και βράζουμε για 15΄-20΄.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει. Στραγγίζουμε και στεγνώνουμε καλά τα θράψαλα με απορροφητικό χαρτί ή καθαρή πετσέτα και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με τα χέρια μας να πάει παντού. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τοποθετούμε τα θράψαλα στο καυτό τηγάνι. Ψήνουμε για 2΄-3΄ ανακατεύοντας μόνο μία φορά. Μεταφέρουμε τα θράψαλα σε ένα μπολ.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα με τις πατάτες από τη φωτιά, τις στραγγίζουμε και τις μεταφέρουμε σε ένα άλλο μπολ. Όσο είναι ζεστές τις ανακατεύουμε απαλά με το μηλόξιδο, αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε τα θράψαλα στο μπολ με τις πατάτες και ανακατεύουμε ξανά. Ψιλοκόβουμε το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, την πιπεριά και τις λιαστές ντομάτες και τα ρίχνουμε στο μπολ με τις πατάτες και το ψάρι. Προσθέτουμε τα φύλλα κάππαρης, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και σερβίρουμε.

Styling: Τζαννής Σιφναίος — Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης — Φωτογραφίες: Studio Lm

Διαδικασία

Βήμα 1

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, τη γεμίζουμε με νερό και αλάτι, και αφήνουμε να πάρει βράση. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Ρίχνουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα και βράζουμε για 15΄-20΄.

Βήμα 2

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει. Στραγγίζουμε και στεγνώνουμε καλά τα θράψαλα με απορροφητικό χαρτί ή καθαρή πετσέτα και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Βήμα 3

Προσθέτουμε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με τα χέρια μας να πάει παντού. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τοποθετούμε τα θράψαλα στο καυτό τηγάνι. Ψήνουμε για 2΄-3΄ ανακατεύοντας μόνο μία φορά. Μεταφέρουμε τα θράψαλα σε ένα μπολ.

Βήμα 4

Αποσύρουμε την κατσαρόλα με τις πατάτες από τη φωτιά, τις στραγγίζουμε και τις μεταφέρουμε σε ένα άλλο μπολ. Όσο είναι ζεστές τις ανακατεύουμε απαλά με το μηλόξιδο, αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Βήμα 5

Προσθέτουμε τα θράψαλα στο μπολ με τις πατάτες και ανακατεύουμε ξανά. Ψιλοκόβουμε το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, την πιπεριά και τις λιαστές ντομάτες και τα ρίχνουμε στο μπολ με τις πατάτες και το ψάρι. Προσθέτουμε τα φύλλα κάππαρης, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και σερβίρουμε.

Styling: Τζαννής Σιφναίος — Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης — Φωτογραφίες: Studio Lm

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Τεχνολογία

Περίπου 30 επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων η γιγάντια αμερικανική Meta (Facebook και Instagram), αλλά και ερευνητές και Ενώσεις, καλούν την Ευρωπαϊκή Ένωση να «αποσαφηνίσει»...

Κόσμος

Οι αεροπορικές εταιρείες Lufthansa και Air France ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη πως παρατείνουν την αναστολή των πτήσεών τους προς το Τελ Αβίβ και τη Βηρυτό...