ΥΛΙΚΑ
500 γρ. μικρές πατάτες (περίπου 3,5 εκ. η κάθε μια)
Ελαιόλαδο
1 κουταλάκι σκόρδο ψιλοκομμένο
Θαλασσινό αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
6 κλαδάκια δεντρολίβανου
5 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο
*Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια αντί για κλαδάκια δεντρολίβανου.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε τις πατάτες στη μέση και τις βάζετε σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέτετε 2 κουταλιές της σούπας λάδι, το σκόρδο και το αλατοπίπερο.
Αφαιρείτε σχεδόν όλα τα φύλλα απο τα κλαδιά του δεντρολίβανου για να σχηματίσετε σουβλάκια, αφήνοντας μερικά στην κορυφή. Τέλος ψιλοκόβετε μερικά φύλλα (25 γρ.) και τα προσθέτετε στις πατάτες ανακατεύοντας τις καλά ώστε να καλυφτούν με όλα τα υλικά. Χρησιμοποιώντας τις πιο χοντρές άκρες απο τα κλαδάκια του δεντρολίβανου, περνάτε πάνω τις μισές πατάτες μοιράζοντάς τις ισάριθμα (στα 6 κλαδάκια που έχετε).
Ετοιμάζετε την ψησταριά Weber για ψήσιμο σε άμεση μέτρια φωτιά και ψήνετε τις πατάτες για περίπου 25-30 λεπτά με το καπάκι κλειστό όσο το περισσότερο δυνατόν. Γυρίζετε μια ή δυο φορές μέχρι οι φλούδες να αρχίσουν να ροδίζουν και να γίνονται τραγανές.
Σιγοβράζετε το βαλσάμικο ξύδι σε ένα μικρό τηγανάκι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσουν να σπάζουν οι φυσαλίδες που έχουν δημιουργηθεί. Συνεχίζετε σε σιγανό βράσιμο μέχρι να μείνουν σχεδόν 2 κουταλίες της σούπας. Ο συνολικός χρόνος ψησίματος θα είναι περίπου 10 λεπτά, αλλά πρέπει να προσέξετε το ξύδι. Αν ψηθεί πολύ γρήγορα ή μειωθεί πολύ, τότε θα βγει πολύ πικρό παρά γλυκό.
Αποσύρετε το ξύδι από τη φωτιά και αυτό θα συνεχίσει να πήζει όσο κρυώνει.
Ρίχνετε αρκετό ελαιόλαδο σε μια πιατέλα σερβιρίσματος για να σχηματιστεί μια λεπτή στρώση και ραντίζετε το λάδι με αλάτι και πιπέρι. Περιχύνετε το ζεστό ξύδι πάνω απο το λάδι. Τοποθετείτε τα σουβλάκια με τις πατάτες στην πιατέλα, γυρίζετε τις πατάτες στο λάδι και στο ξύδι και σερβίρετε αμέσως.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!