Το καλοκαιράκι -και όχι μόνο- δηλώνουμε λάτρεις της πατάτας. Στο καθιερωμένο κουίζ της Τετάρτης στο Viber σάς ρωτήσαμε ποια είναι η αγαπημένη σας εκδοχή: πατάτες μελωμένες στον φούρνο ή τραγανές, κατευθείαν από το τηγάνι; Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι τηγανητές είναι πρώτες στις προτιμήσεις σας, αφού συγκέντρωσαν ποσοστό 70% αφήνοντας πίσω τις πατάτες φούρνου που έφτασαν μόλις το 30%. Εμείς, συγκεντρώσαμε για εσάς πεντανόστιμες συνταγές και για τις δύο εκδοχές για να διαλέξετε την αγαπημένη σας.
Συνταγές με πατάτες τηγανητές
Πατάτες τηγανητές τριών σταδίων
Η μέθοδος για τέλειες τηγανητές πατάτες τριών σταδίων που θα βγούν τραγανές απ’ έξω και μαλακές από μέσα, προϋποθέτει μια φριτούρα, δηλαδή μια κατσαρόλα με διχτάκι.
Πατάτες τηγανητές με τον τρόπο της Κρήτης
Την πρώτη φορά που άκουσα από τον Στέλιο Τριλυράκη να λέει σε πελάτη «μην υποτιμάτε τις τηγανητές πατάτες, κύριε» δεν μπόρεσα να κρατήσω τα γέλια μου, αρκετά θορυβώδη μάλιστα, θα έλεγα. Όχι γιατί οι δικές του αξίζουν πραγματικά τον κόπο -που τον αξίζουν, δηλαδή- αλλά γιατί στ’ αλήθεια, για κάμποσες δεκαετίες, η τηγανητή πατάτα υπήρξε η σταθερά σε κάθε οικογενειακό ή παρεΐστικο τραπέζι ταβέρνας που σεβόταν τον εαυτό του.
Αυγά μάτια με chips πατάτας στο πι και φι
Αυγά μάτια με τηγανητές πατάτες: το αγαπημένο comfort food, που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Εδώ κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές λωρίδες για να γίνουν λαχταριστά τραγανά chips.
Συνταγές με πατάτες φούρνου
Το μυστικό υλικό για τραγανές πατάτες φούρνου (+συνταγή)
Οι πατάτες, χρυσαφένιες στο τηγάνι, τραγανές στον φούρνο ή μελωμένες στην κατσαρόλα, είναι το απόλυτο comfort φαγητό.
Baby πατάτες με μουστάρδα στον φούρνο
Και ποιος δεν αγαπάει τις πατάτες; Οι συγκεκριμένες μάλιστα είναι φούρνου με μουστάρδα και πασπαλισμένες από μυρωδικά.
Αρωματικές πατάτες φούρνου
Αυτές οι νοστιμότατες πατάτες δεν θέλουν ξεφλούδισμα, ούτε προβράσιμο, άρα ετοιμάζονται χωρίς πολλή προσπάθεια – και χωρίς καμία σπατάλη!
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!