Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Πατάτες & κολοκυθάκια γιαχνί 

Πατάτες & κολοκυθάκια γιαχνί 


Προτελευταίο επεισόδιο #timoulaSyntagoula και ένα γιαχνί δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτήν την εκπομπή. Οι πατάτες γιαχνί ή πατάτες μπλουμ σημάδεψαν την παιδική μου ηλικία και φαντάζομαι πολλών από εσάς, αφού είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά των γιαγιάδων και η δικιά μου το έφτιαχνε συχνά. Το μυστικό είναι ένα και μοναδικό, ο συνδυασμόυς ενός πάνγλυκου τοματοπολτού όπως της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ που χρησιμοποιώ εγώ με μπόλικο ελαιόλαδο. Εκεί κρύβεται όλη η νοστιμιά αυτού του κατά τ’άλλα ταπεινού πιάτου. Φτιάξ’το με κολοκυθάκια ή ότι άλλο λαχανικό λαχταράς και σέρβιρε το με δροσερό γιαουρτάκι, εγώ χρησιμοποιώ σόγιας και μπόλικο πιπέρι.

Super Tip

Super Tip

τοματοπολτός διπλής συμπύκνωσης ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ παράγεται από γλυκιές, κατακόκκινες ντομάτες, εξασφαλίζοντας έτσι τη μεστή, πλούσια γεύση και το άρωμα της ντομάτας στις συνταγές μας.

Η πρακτική συσκευασία των 70 γρ. είναι ιδανική για τα μαγειρέματα μας, γιατί περιέχει την ποσότητα που συνήθως χρησιμοποιούμε. Μπορούμε λοιπόν να χρησιμοποιήσουμε όλο το προϊόν κι έπειτα να ανακυκλώσουμε τη συσκευασία.

Συνταγή

Πατάτες & κολοκυθάκια γιαχνί 

  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45-60 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής: 5 λεπτά
  • Φυλάσσουμε τις πατάτες & τα κολοκυθάκια γιαχνί καλυμμένα στο ψυγείο για 2 μέρες.

Υλικά:

  • 2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες

  • 70 γρ. τοματοπολτός διπλής συμπύκνωσης ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 2 κολοκυθάκια, κομμένες σε μεσαία κομμάτια
  • 5-6 μεσαίες πατάτες, ξεφλουδισμένες & κομμένες σε μεσαία κομμάτια
  • 500 ml ζωμός λαχανικών ή νερό, καυτό
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για το σερβίρισμα:

  • φρυγανισμένο ψωμί, σε φέτες
  • φυτικό γιαούρτι

ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↓
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↑

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μελώσουν. Προσθέτουμε τον τοματοπολτό διπλής συμπύκνωσης ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, το σκόρδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.

2) Στη συνέχεια προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κολοκυθάκια και τις πατάτες, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε.

3) Περιχύνουμε με τον ζωμό λαχανικών μέχρι να καλυφθούν ίσα ίσα οι πατάτες. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να βράσουν για 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα για να μην κολλήσει.

4) Ξεσκεπάζουμε το φαγητό, βγάζουμε 4-5 πατάτες τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και τις ξαναρίχνουμε μέσα. Συνεχίζουμε το βράσιμο χωρίς καπάκι για άλλα 15-20 λεπτά μέχρι να μελώσει το φαγητό. Αποσύρουμε από τη φωτιά περιχύνουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 5 λεπτά.

5) Σερβίρουμε με το ψωμί και το φυτικό γιαούρτι.

Αυτό το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Στο Madame Ginger, προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούμε και οι ίδιοι στην κουζίνα μας και βάζουμε στο τραπέζι μας, brands τα οποία ταιριάζουν στην φιλοσοφία μας και εστιατόρια στα οποία θα μας δείτε να τρώμε συχνά.

Έφτιαξες τη συνταγή;

Ανεβάσε τη φωτογραφία σου στα Social Media, κάνε tag @madamegingercom για να μην χάσουμε καμία δημιουργία σου!



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αθλητικά

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτήν την ώρα δύο αγώνες για την τρίτη και τελευταία ημέρα της πρεμιέρας της League Phase του Champions League. Η Μπενφίκα,...

Τεχνολογία

Περίπου 30 επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων η γιγάντια αμερικανική Meta (Facebook και Instagram), αλλά και ερευνητές και Ενώσεις, καλούν την Ευρωπαϊκή Ένωση να «αποσαφηνίσει»...

Ελλάδα

Τον θάνατο ενός 23χρονου σμηνίτη ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή 20/09 το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. Ειδικότερα, ανακοινώθηκε ότι, «την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024, o Σμηνίτης Γ.Π.,...

Μαγαζίνο

Σε πυρετώδεις ετοιμασίες για την παράσταση «Brokeback Mountain» στην οποία θα πρωταγωνιστήσει τον Οκτώβριο βρίσκεται αυτή την περίοδο ο Μιχαήλ Ταμπακάκης. Το «Brokeback Mountain»...